Omelett, “rett og slett” en enkel rett. (Lavkarbo).

Reklame | Krydra.no - alt av krydder i maten.

Omelett, er en rett der egg “ruler”. Retten har forskjellige navn verden over. Spania – Tortilla (bondeomelett). Italia – Frittata. Fransk – Omelette. Retten spises ofte som en lunsj/ smårett. Fyllet kan være av de mange slag. Her nyttes ofte rester av forskjellig garnityr. Poteter, bacon, pølser, pasta, grønnsaker eller urter. Her er det kun fantasien som stopper deg. Omelett er raskt å lage, billig, sunt og godt.
Lag en god salat, og du har et topp måltid de fleste kan nyte. Kan også nytes kald.

Oppskrift 3 porsjoner.

  • 6 egg.
  • 6 ss. kremfløte.
  • 210 gr. mozzarella.
  • 50 gr. raspet Norvegia eller annen hvit ost.
  • 150 gr. skinke. Strimlet.
  • 1 ts. pizzakrydder.
  • 12 små tomater. Delt i 2.
  • 1 ts. salt.
  • 1/2 ts. støtet hvit pepper.
  • Basilikum blader.
  • 3 ss olivenolje.

Inneholder: 945 gr. – 1866 gr. – 148,7 gr. fett – 10,1 gr. kbh. – 2 gr. fiber – 120,6 gr. protein.

  1. Rør sammen egg, fløte, salt, pepper og pizzakrydder.
  2. Stek lett skinken i olivenolje.
  3. Slå ned på varmen.
  4. Hell på eggerøren. Rør litt rundt i pannen.
  5. Riv mozzarella i strimler/ biter, og ha dette på toppen sammen med raspet ost.
  6. Vend litt om på eggemassen.
  7. Ha så på tomater og legg lokk på.
  8. La omeletten sette seg til den blir fast og fin.
  9. Pynt til slutt med basilikum.

Server gjerne med godt brød og en deilig salat.

 

Omelett.
Omelett med mozzarelle og skinke.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg