Lammegryte med mango og karri.

Reklame | Alt av krydder fra Krydra.no

Kjøttdeig av lam kan brukes til mangt. Lammekjøtt er velsmakende kjøtt. MAnge skyr smaken, men det er mange som elsker lam.
Norge er ikke istand til å gi oss fersk kjøtt gjennom året, men med spesielle metoder, klarer enkelte slakterier å hlode lam ferskt lenger enn de fleste. Gol har et slakteri, som jeg en gang i tiden besøkte som ferskvaresjef i Menykjeden. Nortura på Gol klarte å holde lam ferskt i en spesiell atmosfære intill 8 mnd. Dette er helt supert. Gourmetlam heter det. Dyra gå på topp beite i Hallingskarvet. Her får de den gode smaken fra. Forruten ferskt lam til påske, er den største tiden fra sept-oktober, da folk fråtser i deilig lammekjøtt. Pinnekjøtt til jul er blitt mer og mer populært. Lammekjøtt slår ikke svinekjøttet enda, da ribben til jul, på grillen om sommeren, samt generelt gjennom hele året, blir lam satt litt i skyggen av sinekjøttet. For meg blir det heller en god lammestek. Lammet består av flere typer kjøtt. Forruten de fine stykningsdeler, vil der bli en del kjøttdeig av lam. Oppskriften som her kommer, er basert på nettop det. Håper det smaker.

 

Oppskrift 3 porsjoner.

  • 400 gr. kjøttdeig av lam.
  • 2 middels gulrot.
  • 2 stk. selleristenger.
  • 1 stk. kepaløk (vanlig løk).
  • 5 stk aromasopp / sjampinjonger.
  • 1/2 mango.
  • 1 ss. maisena.
  • 2,5 dl. vann.
  • 3/4 dl. fløte – eller 4 ss creme fraiche.
  • 1 ss karri – økologisk.
  • 1 ts. gurkemeie – økologisk.
  • 1 ts. hvitløk granulat – økologisk,
  • 1 ts. salt – Himalaya kvernsalt.
  • 3 ss olivenolje – til steking.
  • 1 ss smør – til steking.
  • 1/2 ts. kvernet pepper – Kampotpepper.
  • 2 poser ris – boil in bag, eller 240 gr.
  1. Risen settes til kok – kokes / trekkes i lettslatet vann i ca. 15-20 min
  2. Vask alle grønnsaker, og kutt dem i passe store terninger. Ca. 0,5 cm.
  3. Start med å frese gulrot på middels varme i olje og smør. Tilsett selleri og sopp etterhvert.
  4. Skrell mango, og kutt den i samme størrelse som grønnsaker.
  5. Kjøttdeig stekes for seg selv til gyllen farge. Røres inn i grønnsaker, sammen med mango.
  6. Tilsett så krydder, og rør godt rundt.
  7. Rør maizena ut i vannet. Tilsettes så sammen med fløten.
  8. Rør godt slik at væsken vendes rundt grønnsaker og kjøttdeig.
  9. La det koke lett i ca. 10 min. Grønnsaker skal være al dente. Sprø, men tyggbare.
  10. Serveres med ris a` parte.

 

Lammekjøttdeig med mango og kjøttdeig.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg