Relish med eple og fennikel.

Relish, er et syltetøy, basert på grønnsaker, frukt og ofte tilsatt urter. Brukes ofte som krydder i mat. I denne retten, brukes relish som saus til stekt fisk. Kan også brukes som syltetøy til oster, og ellers andre matretter, da til lyst kjøtt.

Oppskrift.

  •  1 medium fennikel i terninger.
  •  1 grønt og 1 rødt eple, skrelles og kuttes i terninger.
  •  Saften av 1 sitron og 1 appelsin. Også kjøttet av appelsiner skal med.
  •  2 ss fersk hakket timian.
  •  2 ss honning.
  •  1tsj. sriracha hot chilisaus.
  •  Salt og pepper.

Massen legges i en gryte, tilsettes 1 dl vann, og kokes til det er godt mørt. Kjøres så med en stavmikser, og smakes til med salt, pepper, og eventuelt litt mer sødme om det trengs. Skal være en glatt masse, som syltetøy. Relish med litt “sting” i seg fra sriracha sausen. Godt til fisk, lyst kjøtt – fugl, samt til oster. Er også med på å fremme smaker i viner. Kan brukes som den er, varm eller kald, eller også blandes i rømme ol.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg