Lam er i sesong, og da er det på sin plass å lage retter med gode smaker av lam. Her en rask og smakfull rett med blomkålris tilsatt stekte mandler, paprika og løk. Litt cumin i kjøttdeigen for smakens skyld. Cumin – spisskumen eller spisskarve, er et krydder som brukes mye i asiatisk, arabisk og meksikansk matlaging. Cumin inngår ofte i krydderblandinger som tacokrydder, karri, og garam gasala. Om ikke du vil bruke blomkål her, bytter du den ut med vanlig ris etter ønske. (Da er retten ikke en lavkarborett).
Oppskrift 3 personer. (Lavkarbo)
- 18 kjøttboller – ca. 30-35 gr. stk.
- 300 gr. raspet blomkål.
- 30 gr. rød paprika i terninger.
- 100 gr. løk i terninger.
- 30 gr. hakkede mandler – med eller uten skall.
- 16 ss dressing – rømme tilsatt hvitløk og krydder.
- 2 ss. smør – 4 ss olivenolje. Til steking av blomkålris.
Retten gir totalt ca. 18,5 gr. kbh.
Oppskrift på lammedeig: Gir ca. 30 kjøttboller.
- 800 gr. lammedeig.
- 2 egg.
- 4 ss raspet parmesan.
- 1 ts peppermiks.
- 1 ss buljongpulver.
- 2 tsj. salt.
- 1 tsj. cumin/hel.
- 1 dl. kaldt vann.
187,3 gr. fett – 1,5 gr. kbh – 224,9 gr. protein.
Lammedeig: Miks alt godt sammen, og stek små boller på ca. 30-35 gr stk. Kan godt vende dem lett i stekepannen, for så å steke boller i ovnen på 200 grader i 10 min.
I tiden kjøttboller er i ovnen, har du løk, mandler og paprika i en stekepanne. La frese i ca. 5 min, før du tilsetter blomkålrisen og lar det frese i ca. 5 min til. Anrett risen i bunn, og legg lammeboller på topp, før du drypper dressing på, og gjerne litt raspet parmesan på topp om du vil. Deilige smaker her. Nyt maten.