Kjøttboller av lam på blomkålris.

Lam er i sesong, og da er det på sin plass å lage retter med gode smaker av lam. Her en rask og smakfull rett med blomkålris tilsatt stekte mandler, paprika og løk. Litt cumin i kjøttdeigen for smakens skyld. Cumin – spisskumen eller spisskarve, er et krydder som brukes mye i asiatisk, arabisk og meksikansk matlaging. Cumin inngår ofte i krydderblandinger som tacokrydder, karri, og garam gasala.  Om ikke du vil bruke blomkål her, bytter du den ut med vanlig ris etter ønske. (Da er retten ikke en lavkarborett).
 

Oppskrift 3 personer. (Lavkarbo)

  • 18 kjøttboller – ca. 30-35 gr. stk.
  • 300 gr. raspet blomkål.
  • 30 gr. rød paprika i terninger.
  • 100 gr. løk i terninger.
  • 30 gr. hakkede mandler – med eller uten skall. 
  • 16 ss dressing – rømme tilsatt hvitløk og krydder.
  • 2 ss. smør – 4 ss olivenolje. Til steking av blomkålris.

Retten gir totalt ca. 18,5 gr. kbh. 
 

Oppskrift på lammedeig: Gir ca. 30 kjøttboller.

  • 800 gr. lammedeig.
  • 2 egg.
  • 4 ss raspet parmesan.
  • 1 ts peppermiks.
  • 1 ss buljongpulver.
  • 2 tsj. salt.
  • 1 tsj. cumin/hel.
  • 1 dl. kaldt vann.

187,3 gr. fett – 1,5 gr. kbh – 224,9 gr. protein.

Lammedeig: Miks alt godt sammen, og stek små boller på ca. 30-35 gr stk. Kan godt vende dem lett i stekepannen, for så å steke boller i ovnen på 200 grader i 10 min.

I tiden kjøttboller er i ovnen, har du løk, mandler og paprika i en stekepanne. La frese i ca. 5 min, før du tilsetter blomkålrisen og lar det frese i ca. 5 min til. Anrett risen i bunn, og legg lammeboller på topp, før du drypper dressing på, og gjerne litt raspet parmesan på topp om du vil. Deilige smaker her. Nyt maten.

 

Kjøttboller av lam.
Kjøttboller av lam på blomkålris.

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg