Fiskepinner av fersk seifilet på feld salatmiks. (Lavkarbo).

Reklame | Krydra.no Norrona.net Pasto.no

Fiskepinner eller fiskefingre er en matrett hovedsakelig bestående av hvit-fisk. Andre vanlige ingredienser er hvetemel, maismel, vann, olje, gjær, bakepulver, salt og krydder. Fiskepinner er tilgjengelig som frossenvare i matbutikker. Men hvorfor skal du kjøpe disse frosne, og mange av dem med lite innhold av fisk. Fra de billigste med 59% innhold – til 65% som er av de høyeste. Test hentet fra 2018.

Næringsinnhold per 100 g spiseklart produkt Energi, kJ Energi, kcal Fett, g Mettet fett, g Karbo-hydrater, g Sukker, g Protein, g Salt, g Fisk, %
Xtra Fiskepinner, Coop 855 205 8,7 0,6 18,0 0,1 14,0 0,51 60
Findus Torskepinner, Findus AS 860 210 9,0 0,6 18,0 0,3 13,0 0,60 61
Findus Sprø fiskepinner glutenfrie, Findus AS 860 200 10,0 0,7 16,0 0,2 12,0 0,80 61
Lerøy Fiskepinner, Halvard Lerøy AS 821 196 8,6 1,1 17,3 1,7 11,8 0,90 65
Findus Matlyst fiskepinner, Findus AS 855 204 9,2 0,7 18,0 0,3 12,0 0,84 61
First Price Fiskepinner, Norgesgruppen 835 199 8,0 0,7 19,0 1,7 12,0 1,00 59

Hentet fra bramat.no 

Her var det Coop Xtra som vant med sine fiskepinner.  Dersom du lager dine egne fiskepinner, kan du ha så og si 100% fisk.
Meny har fisketirsdag, så da tok jeg turen dit, fikk 30% på fisken. Sammen med en frisk salat med dressing av olivenolje, litt balsamico, salt og pepper, blir dette et godt måltid. Raskt å lage er det også.

Oppskrift 2 porsjoner.

Inneholder: 1386 kcal – 107,9 gr. fett – 5,5 gr. kbh – 7,6 gr. fiber – 95,2 gr. protein.

  1. Kutt ut midtbena på fiken. Hodedelen der den tykkeste dele av fileten går over til den tynne. Her vil du finne et stykke på ca. 3-5 cm midt i der er ben.
  2. Del så fileten inn i passe fingertykke – litt tykkere biter – ca. 10-12 cm lange.
  3. Rør sammen egg med litt kvernet salt og pepper.
  4. Ha bakemiksen i en skål du kan vende fisken i.
  5. Vend fisken først i egg, så over i bakemiksen.
  6. Stek fisken på passe varme til fiskepinnene får en gyllen brun farge. Tar ca. 2-3 min på hver side.
  7. Mens fisken steker, blander du olivenolje med balsamico, tilsatt litt salt og pepper.
  8. Fordel salaten på 2 og tilsett tomater og agurk.
  9. Fordel så fisken på tallerken, og bruk stekefettet på topp.
  10. Når du har vasket stekepannen, ha litt olje i pannen og lag raskt eggerøre av resten av egg og dillen.
  11. Toppes på retten.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg