Reklame | Krydra.no
Norrona.net
Pasto.no
Fiskepinner eller fiskefingre er en matrett hovedsakelig bestående av hvit-fisk. Andre vanlige ingredienser er hvetemel, maismel, vann, olje, gjær, bakepulver, salt og krydder. Fiskepinner er tilgjengelig som frossenvare i matbutikker. Men hvorfor skal du kjøpe disse frosne, og mange av dem med lite innhold av fisk. Fra de billigste med 59% innhold – til 65% som er av de høyeste. Test hentet fra 2018.
Hentet fra bramat.no
Her var det Coop Xtra som vant med sine fiskepinner. Dersom du lager dine egne fiskepinner, kan du ha så og si 100% fisk.
Meny har fisketirsdag, så da tok jeg turen dit, fikk 30% på fisken. Sammen med en frisk salat med dressing av olivenolje, litt balsamico, salt og pepper, blir dette et godt måltid. Raskt å lage er det også.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 360 gr. fersk seifilet uten skinn.
- 65 gr. feldsalat miks – 1 pk.
- 8 cherry tomater.
- 30 gr. agurk.
- 3 ss. smaksatt olivenolje med Basilikum – Pasto.no
- 1 ss. Saporoso balsamico – Pasto.no
- 2 egg.
- 3 ss. bakemiks – Ketolyse.no
- Litt kvernsalt – rosa, litt kvernet sort pepper – Kampotpepper – Krydra.no
- 30 gr. smør – 4 ss. olivenolje. Til steking.
- 1/2 ts. tørket dill – eller 1 ss. fersk finkuttet.
Inneholder: 1386 kcal – 107,9 gr. fett – 5,5 gr. kbh – 7,6 gr. fiber – 95,2 gr. protein.
- Kutt ut midtbena på fiken. Hodedelen der den tykkeste dele av fileten går over til den tynne. Her vil du finne et stykke på ca. 3-5 cm midt i der er ben.
- Del så fileten inn i passe fingertykke – litt tykkere biter – ca. 10-12 cm lange.
- Rør sammen egg med litt kvernet salt og pepper.
- Ha bakemiksen i en skål du kan vende fisken i.
- Vend fisken først i egg, så over i bakemiksen.
- Stek fisken på passe varme til fiskepinnene får en gyllen brun farge. Tar ca. 2-3 min på hver side.
- Mens fisken steker, blander du olivenolje med balsamico, tilsatt litt salt og pepper.
- Fordel salaten på 2 og tilsett tomater og agurk.
- Fordel så fisken på tallerken, og bruk stekefettet på topp.
- Når du har vasket stekepannen, ha litt olje i pannen og lag raskt eggerøre av resten av egg og dillen.
- Toppes på retten.