Andelår med kremet sopp og løksaus.

Her kommer en rett med herlige smaker. And her et smakfullt kjøtt. Dette grunnet fettet, som gir fylde til det ellers så magre kjøttet.
And spises i mange retter rundt i verden. Til retten denne kvelden, nøt vi en Santa Carolina 2018. Smaker komplimenterte hverandre på en god måte.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 2 stk. andelår.
  • 200 gr. blomkål.
  • 10 stk. rosenkål. (140 gr.)
  • 75 gr. sjampinjong i terninger.
  • 75 gr. rødløk i terninger.
  • 100 gr. sellerirot i kuber – 1*1 cm.
  • 5 gr. Ancho chili – tørket – Krydra.no
  • 1 dl. kremfløte.
  • 3 dråper sukkerkulør.
  • 1,5 tsj. røkt Banasura pepper – Krydra.no
  • 1,5 tsj. Hawaisalt, sort lava – Krydra.no
  • 1/2 tsj. timian – Krydra.no
  • 1/2 tsj. rosmarin – Krydra.no
  • 2 ss. smør.
  • Olivenolje til steking.
  • 1 kvast fersk rosmarin.

2721 kcal – 251,1 gr. fett – 23,9 gr. kbh – 18,3 gr. fiber – 82,9 gr. protein.

 

Start med å ha 1 ss. smør og olje i en stekepanne. Når det er nøttebrun farge på smøret, legger du i andelår. Stekes helt i stekepannen.
Ha i oppkuttet chili, rosmarin og sellerikuber under stekingen. Overøs hele tiden med smør over andelår under steketiden. Du bruker ca. 20 – 25 min på stekingen. I mellomtiden, freses løk og sopp i 1 ss smør. Ha her i timian. Etter 2-3 min, helles fløte på. Slå ned varmen så det så vidt putrer. Støt pepper sammen med salt og rosmarin. Krydre and med denne krydderblandingen. Når det gjenstår ca. 5 min av steketid av and, koker du rosenkål og blomkål i lettsaltet vann. Anrettes når dette er ferdig kokt. Skift gjerne ut andelår med andebryst, eller annet viltkjøtt.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg