Her kommer en rett med herlige smaker. And her et smakfullt kjøtt. Dette grunnet fettet, som gir fylde til det ellers så magre kjøttet.
And spises i mange retter rundt i verden. Til retten denne kvelden, nøt vi en Santa Carolina 2018. Smaker komplimenterte hverandre på en god måte.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 2 stk. andelår.
- 200 gr. blomkål.
- 10 stk. rosenkål. (140 gr.)
- 75 gr. sjampinjong i terninger.
- 75 gr. rødløk i terninger.
- 100 gr. sellerirot i kuber – 1*1 cm.
- 5 gr. Ancho chili – tørket – Krydra.no
- 1 dl. kremfløte.
- 3 dråper sukkerkulør.
- 1,5 tsj. røkt Banasura pepper – Krydra.no
- 1,5 tsj. Hawaisalt, sort lava – Krydra.no
- 1/2 tsj. timian – Krydra.no
- 1/2 tsj. rosmarin – Krydra.no
- 2 ss. smør.
- Olivenolje til steking.
- 1 kvast fersk rosmarin.
2721 kcal – 251,1 gr. fett – 23,9 gr. kbh – 18,3 gr. fiber – 82,9 gr. protein.
Start med å ha 1 ss. smør og olje i en stekepanne. Når det er nøttebrun farge på smøret, legger du i andelår. Stekes helt i stekepannen.
Ha i oppkuttet chili, rosmarin og sellerikuber under stekingen. Overøs hele tiden med smør over andelår under steketiden. Du bruker ca. 20 – 25 min på stekingen. I mellomtiden, freses løk og sopp i 1 ss smør. Ha her i timian. Etter 2-3 min, helles fløte på. Slå ned varmen så det så vidt putrer. Støt pepper sammen med salt og rosmarin. Krydre and med denne krydderblandingen. Når det gjenstår ca. 5 min av steketid av and, koker du rosenkål og blomkål i lettsaltet vann. Anrettes når dette er ferdig kokt. Skift gjerne ut andelår med andebryst, eller annet viltkjøtt.