Aperol Spritz – Den perfekte sommercocktail.

Spritz Veneziano – eller Aperol Spritz, er kanskje den mest populære aperitivo – aperitiffen i Italia. Det er en vin basert coktail, vanlig å servere som en aperitiff i nordøst i Italia. Den har ellers fått stort innpass på mange vinbarer og restauranter i hele verden. Den ble den 9`ende mest solgte cocktailen i verden i 2019.  Historien går så langt tilbake som til 1800-tallet. Opphavet på Spritz, kom ut fra at soldater i denne tiden – Habsburg Empire ønsket å tilføre  vann i vinen for å tynne den ut. Den originale Spritz, ble komponert av hvit eller rød vin og destillert vann. Aperol Spritz, ble til i Padua i 1919, komponert av brødrene Barbieri. Oppskriften har holdt seg uendret over lang tid, men ikke før på 1950-tallet ble den en populært alternativ til den vanlige Venetian blandingen av vin og soda.

Som fortalt, er denne cocktailen meget populær i nordøst-Italia, der den serveres med Prosecco. Prosecco produseres i området Veneto, som inneholder 9 provinser. Vinen er oppkalt etter byen med samme navn. Druen var også kalt Prosecco herlt frem til 2009. Glera er nå druens navn.

Om ikke du har prøvd ut denne cocktailen, bør du absolutt teste.

 

Aperol Spritz.
Aperol Spritz.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg