Tacofredag.Tortilla med Hokkaido og secreto Iberico svinekjøtt.

Reklame | Krydra.no Alt av smaker i maten. Sjekk deres hjemmeside. Bakeren og Kokken. Det du trenger i kjøkkenet.

Tacofredag er for mange det perfekte måltid, nettopp på fredager. Vi lager ikke mye taco, men til tider blir det “folkefavoritten” også på vårt bord. I retten som her kommer, har jeg laget en vegetar taco, og en taco med kjøtt fra Iberico gris. Iberico, er grisens svar på Wagu, som er storfe.
Secreto, er et stykke kjøtt/muskel, som ligger mellom nakken og frembeinet. Muskelen er dekket med fett, og er flott marmorert. Kjøttet trenger litt steketid, noe jeg gjorde i stekeovnen.

Hokkaido gresskar er i en tortilla lefse.  Dette gresskaret har en nydelig oransjefarge. Fruktkjøttet ser kanskje hardt og fast ut, men ovnsbakt blir det mykt og søtt. Hokkaido kan kokes, syltes, stekes, dampes og wokes. Det kan brukes i puré, og passer fint til baking.

Tortilla lefsene, er ikke hjemmelaget. Kjøp de du ønsker, eller finn deg en god oppskrift som passer. Her testet jeg First Price sine, som er et prisgunstig alternativ, som passer inn i disse dager. Hokkaido gresskar er passe prisgunstig. Mektig er det også. Et middels gresskar passer fint til 4 personer. Iberico, ligger høyt i pris. Bruk svin eller kyllingkjøttdeig, dersom du ønsker et prisgunstig alternativ. Ønskes tacoen som et kjøttfritt alternativ, bruker du kun Hokkaido gresskar.

 

Tortilla lefser med Hokkaido og secreto Ibericosvin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 200 gr. Hokkaido kjøtt i passe terninger.
  • 200 gr. secreto Iberico kjøtt, eller kjøttdeig av svin eller kylling.
  • 1 stk. middels rødløk – syltet, eller strimlet som den er.
  • 1 rød paprika i terninger.
  • 30 gr. purreløk i skiver.
  • 1 stk. tomat i terninger.
  • 4 stk. salatblader av hjertesalat el.
  • 4 ss. rømme. Her brukt Røros rømme.
  • Krydder: Salt, pepper, hvitløk, tacokrydder, eller som i oppskriften – Krydras støtet spisskumen og Cajunkrydder. (Sjekk hjemmesiden til Krydra.no)
  • 1 dl grønnsaksbuljong. (Brukte Krydras grønnsaksbuljong.)
  • 4 stk. tortilla lefser.
  • Litt olivenolje til steking.
  1. Start med å svi av secreto Iberico kjøttet i en stekepanne.
  2. Ha kjøttet over i en ildfast form. Krydre lett med Cajun krydder, salt og pepper. Hell på grønnsaksbuljongen, og dekk med folie, eller med lokk. Stekes på 125 grader i ca. 3 timer. Kjøttet kan etter steking rives med gafler.
    Kjøttet mikses så med kraften.
  3. Hokkaido stekes i en stekepanne til den er passe mør. Halvpart av paprika og rødløk, samt litt  purreløk tilsettes. La det steke noen minutter. Krydres med støtet spisskumen, salt, pepper, cajunkrydder, og litt hvitløk.
    Smaken blir som om du skulle brukt tacokrydder, men er renere i smaken.
  4. Når alt er ferdig. anrettes Hokkaido og kjøtt i hver sin lefse. Lag lefser slik du vil.
    Her er retten toppet med rømme, syltet rødløk, paprika, tomater og salatblader.
  5. Mange vil sikkert lage en blandet salat. Det er også godt som garnityr til tacoretten.
    Ellers kan en ha alle grønnsaker separat, slik at en mikser slik en vil. Raspet ost er også godt som  topping.

Cajunkrydder fra Krydra.no.

 

Cajunkrydder.

 

Tortillavarmer fra Bakeren og Kokken. Trykk på bildet, og Bestill nå!

 

Tortillavarmer.

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg