Fersk pannestekt seifilet. Lavkarbo.

Fiskemiddag er deilig mat. Seibiff med løk er brukt gjennom mange år av våre foreldre og besteforeldre. Slik jeg husker det, var det seifilet stekt i margarin, med stekt løk, kokte poteter og raspet gulrot. Noen raspet også inn eple for litt syre til retten. Lenge var det slik i vårt hjem. I dag utfolder vi oss mer, og garnityret til seifileten blir hva du ønsker selv. Her kommer en måte.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 300 – 400 gr. seifilet uten skinn og ben.
  • 200 gr. blomkål – buketter.
  • 150 gr. brokkoli – buketter-
  • 1/2 hjertesalat – 2 båter.
  • 10 stk. småtomater – delt i 2.
  • 1 liten rødløk i båter.
  • 2 stk. vårløk i passe biter.
  • 2 stk. knekkebrød – støtet til panering.
  • 2-3 egg til panering.
  • 4 ss. margarin til steking.
  • 2 ss olivenolje til steking.
  • 50 gr. urtesmør til topping.
  • Salt og pepper.

Inneholder: 1363 gr. – 1935 kcal – 160,8 gr. fett – 17,8 gr. kbh. – 17 gr. fiber – 95,9 gr. proteiner

 

  1. Knus knekkebrød til paneringsmel i en morter eller foodprosessor.
  2. Visp sammen egg.
  3. Vend seifilet i egg og så paneringen.
  4. Mens fisken stekes gyllen på begge sider i smør og olje, dampes grønnsaker i lettsaltet vann i ca. 3-4 min.
  5. Løk og tomater freses i litt smør.
  6. Krydre alt med salt og pepper.
  7. Topp retten med stekte tomater, løk og smør.
Fersk pannestekt seifilet.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg