Fiskemiddag er deilig mat. Seibiff med løk er brukt gjennom mange år av våre foreldre og besteforeldre. Slik jeg husker det, var det seifilet stekt i margarin, med stekt løk, kokte poteter og raspet gulrot. Noen raspet også inn eple for litt syre til retten. Lenge var det slik i vårt hjem. I dag utfolder vi oss mer, og garnityret til seifileten blir hva du ønsker selv. Her kommer en måte.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 300 – 400 gr. seifilet uten skinn og ben.
- 200 gr. blomkål – buketter.
- 150 gr. brokkoli – buketter-
- 1/2 hjertesalat – 2 båter.
- 10 stk. småtomater – delt i 2.
- 1 liten rødløk i båter.
- 2 stk. vårløk i passe biter.
- 2 stk. knekkebrød – støtet til panering.
- 2-3 egg til panering.
- 4 ss. margarin til steking.
- 2 ss olivenolje til steking.
- 50 gr. urtesmør til topping.
- Salt og pepper.
Inneholder: 1363 gr. – 1935 kcal – 160,8 gr. fett – 17,8 gr. kbh. – 17 gr. fiber – 95,9 gr. proteiner
- Knus knekkebrød til paneringsmel i en morter eller foodprosessor.
- Visp sammen egg.
- Vend seifilet i egg og så paneringen.
- Mens fisken stekes gyllen på begge sider i smør og olje, dampes grønnsaker i lettsaltet vann i ca. 3-4 min.
- Løk og tomater freses i litt smør.
- Krydre alt med salt og pepper.
- Topp retten med stekte tomater, løk og smør.
0 kommentarer