Lettsaltet lammelår med stuede grønnsaker.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.

Påsken er her igjen. Til jul kjøpte jeg et lettsaltet lammelår, som har ligget i frysen siden. Til påske skal dette nytes.

Mange av dagens konserveringsmetoder, ble tatt i bruk for flere tusen år siden. Metoder som salting, sylting, koking og fermentering, er metoder som nevnes.

Lettsaltet lammekjøtt, deilig og masse smak. Her sammen med grønnsaker, stuet i en sennepssaus.

Lettsaltet lammelår med stuede grønnsaker.

 

2 personer:

  •  600 gr. lammelår skiver med bein.
  •  1 middels gulrot.
  • 1/2 løk.
  • 1/4 purreløk.
  • 1/4 stor fennikel.
  • 150 gr sellerirot.
    (Alle grønnsaker kuttes i passe store terninger.)
  • 6 middels poteter.
  • 2 ss smør.
  • 2 ss mel.
  • 3 dl kraft, fra koking av lammelår.
  • 1 dl. kremfløte.
  • 2 ss Dijon sennep, eller annen grov sennep.
  1. Kok kjøttet til det er mørt, slipper beinet. (1,5-2 timer).
  2. Poteter kokes møre, med eller uten skall. Koketid varierer med størrelse på poteter. /Ca. 30 min)
  3. Kok opp grønnsaker i litt saltet vann. . Koketid, ca.10-15 min.
  4. Smelt smør. Tilsett så mel, og rør godt ut melet i smøret.
  5. Rør så inn kraften litt etter litt. La koke litt til en passe tykk saus, før fløten tilsettes mot slutten.
  6. Hvit pepper er det eneste krydder her, da der er nok salt i kraften fra lammelåret og smaken fra sennep.
  7. Vend grønnsaker inn i sennepssausen.
  8. Smak på stuingen, og tilsett mer smak om ønsket.

 

Krydder som pepper og sennep, kan bestilles hos Krydra.no Følg linken her.
Hvorfor ikke registrere deg  som kunde? Legg inn kokkengeir10 i kupongkode, og få 10% på din bestilling.

Krydder og urter.
Krydra.no

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg