Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.
Påsken er her igjen. Til jul kjøpte jeg et lettsaltet lammelår, som har ligget i frysen siden. Til påske skal dette nytes.
Mange av dagens konserveringsmetoder, ble tatt i bruk for flere tusen år siden. Metoder som salting, sylting, koking og fermentering, er metoder som nevnes.
Lettsaltet lammekjøtt, deilig og masse smak. Her sammen med grønnsaker, stuet i en sennepssaus.
2 personer:
- 600 gr. lammelår skiver med bein.
- 1 middels gulrot.
- 1/2 løk.
- 1/4 purreløk.
- 1/4 stor fennikel.
- 150 gr sellerirot.
(Alle grønnsaker kuttes i passe store terninger.) - 6 middels poteter.
- 2 ss smør.
- 2 ss mel.
- 3 dl kraft, fra koking av lammelår.
- 1 dl. kremfløte.
- 2 ss Dijon sennep, eller annen grov sennep.
- Kok kjøttet til det er mørt, slipper beinet. (1,5-2 timer).
- Poteter kokes møre, med eller uten skall. Koketid varierer med størrelse på poteter. /Ca. 30 min)
- Kok opp grønnsaker i litt saltet vann. . Koketid, ca.10-15 min.
- Smelt smør. Tilsett så mel, og rør godt ut melet i smøret.
- Rør så inn kraften litt etter litt. La koke litt til en passe tykk saus, før fløten tilsettes mot slutten.
- Hvit pepper er det eneste krydder her, da der er nok salt i kraften fra lammelåret og smaken fra sennep.
- Vend grønnsaker inn i sennepssausen.
- Smak på stuingen, og tilsett mer smak om ønsket.
Krydder som pepper og sennep, kan bestilles hos Krydra.no Følg linken her.
Hvorfor ikke registrere deg som kunde? Legg inn kokkengeir10 i kupongkode, og få 10% på din bestilling.
Krydra.no
0 kommentarer