Grilling ved teltet på tur.

Reklame | Krydra.no Alt av krydder og urter i maten. Nettbestilling.

Telttur kan for mange by på utfordringer med mat. Gjør det enkelt. Disse retter tar ca 15-20 min å lage. Klart du må ha koke og steke muligheter.
Her bilde av marinerte grillspyd og grillskiver.

Sammen med grillspyd med grønnsaker og potetsalat. Gjerne hvitløkssmør eller en god dressing, blir dette god mat på tur.

 

Her viser bildet kalkunfilet med grillet mais, salat og potetsalat. Smør med eple og sprø løk. Smøret legges på filet og maiskolber.

Digg mat på grillen.

Digg mat er også potetmos med stekt bacon, grillribbe og grønnsaker.

Restemat på tur. Her kokte jeg små nypoteter til de ble møre. Silte og rørte sammen poteter med smør smakt til med eple og sprø løk. Kuttet og stekte kjøttet, løk, paprika og tomater. Krydret med eget blandet krydder fra Krydra.no Mitt eget turkrydder som passer til det meste på grill. Om det er fugl, kjøtt eller fisk. Også i potetmos. Det kan smake godt på tur også. Ikke bare restaurantbesøk.

 

Termokrus fra Europris.

Ut på tur, aldri sur. Ja, skal dere på tur og ønsker drikke med, men ikke termos, er denne koppen fra Europris et topp valg.

Har reist deler av Europa på kryss og tvers, og har brukt denne koppen. Kaffe må en jo ha, morgen og gjennom dagen. Fyller kaffe pp kl 08:30, og den er god og varm selv etter 6 timer om du holder tett lokk. Forvarm gjerne koppen, og den holder lenger.
Et god valg.
Følg link til kopp. Sjekk butikker for lagerstatus.

Termokrus 0,38 ltr.

Campingplatz Kehl I Tyskland.

Denne campen var vår 10’ende plass i sommer. En flott campingplass like ved grensen til Frankrike. Strasbourg når du ved å krysse Rhinen, 10 min unna campingen. Kun broer skiller disse 2 byer. Campingplatz Kehl, er en flott camping. Flott område for telt, bobiler og vogner. Mangen kom også på sykkel. Flotte rene sanitæranlegg. Stille plass. Restauranten var også topp. Mye god mat og drikke. Ikke burgere, pizza eller pølser som mange serverer, men mye annet godt. Steffan, servitøren gjorde også sitt til at opplevelsen ble bra. Ferske bakevarer om morgenen å få kjøpt, men du må være rask. Det gikk unna. Absolutt et sted vi kunne komme tilbake til.

Deilig og forfriskende mat i Monterosso.

Etter en lang dag i byene i Cinque Terre, var det deilig å sette seg ned i skyggen på balkongen på Manuel’s Guesthouse i Monterosso. Kjøpte på veien hjem forfriskende og deilig mat. Melon, tomater, buffalo mozzarella, spekeskinke, salame og grissini.
Plukket basilikum i Hagen like utenfor leiligheten. Blir ikke bedre enn dette.

Aperitivo time.

Vi nyter en herlig Pit stop, eller vannhull som vi kaller det. Deilig Prosecco og godt kaldt øl.

Kan mann ha det bedre? Nytes i skygge, 27 grader.

Frokost i Monterosso al Mare

 


Med utsikt utover sjøen, sitter vi på en fortausrestaurant og nyter en frokost. Det koster, men ferie er ferie i Cinque Terre.
Cappuchino, ferskpresset juice, toast, frisk frukt og flott utsikt. Vi nyter sommeren. I dag litt overskyet og temp på 23-24 grader. Lite folk, men da går vi ikke i kø.

Cannolo med fyll.

Cannolo med nutella fyll


Tidlig morgen i Levanto, på vei til Cinque Terre i 2 dager. Venter på båt, da været i dag ble litt uttrykt for regn. Monterosso al Mare neste. Litt frokost før vi drar. 

En cannolo er et siciliansk bakverk. Ordet stammer fra latin canna, som betyr lite rør. Cannoli består av et rørformet skall av fritert deig som tradisjonelt fylles med søtet ricotta – eventuelt blandet med vanilje, sjokolade, pistasj, marsalavin, rosenvann eller andre smakstilsetninger.Wikipedia