Italia inspirerer meg, og har vært i Piemonte for å kokkelere. Villa Bella Piemonte, var stedet der jeg fikk være med å lage autentisk Italiensk. Spennende retter, lokale råvarer, laget fra bunnen av, retter som ofte ikke innehar mer enn 3-5 ingredienser. Her kommer en noe inspirert rett.
Oppskrift 2 personer.
- 1 pk. Mozzarella.
- 150 gr. isbergsalat.
- 2 tomat.
- 6 agurkskiver.
- 6 store basilikumblader.
- 2 ss balsamico.
- 4 – 6 ss oliovenolje.
- 4 skiver parmaskinke.
- Salt og peppermiks.
71,7 gr. fett – 11,1 gr. kbh – 4,7 gr. fiber – 45,4 gr. protein.
Finsnitt isbergsalaten og legg den på tallerkener. Kutt tomaten i små terninger, det samme med mozzarella. Agurken, parmaskinken og basilikum strimles. Anrett tomater, mozzarella, strimlet Parma, agurk og basilikum på salaten. Ha 2 ss balsamico og olivenolje på hver tallerken. Pynt med basilikum, og krydre lett med salt og peppermiks. Serveres gjerne med en god rød eller hvitvin fra Italia.