Tacofredagen trenger ikke være langt unna for dere på lavkarbo. Her kommer en rett basert på sprøstekt ost med god topping. Totrillachips av ost. Norvegia, skivet og stekt sprø i ovnen. Tortillachips kommer i mange fasonger. Oftest laget av mais, noen med og noen uten gluten. Denne chipsen er uten karbohydrater, uten gluten og inneholder minimalt av laktose.
2 personer.
- 250 g kjøttdeig.
- 16 ostechips.
- 1 pk ruccola – ca 60 gr.
- 8 skiver agurk, strimlet.
- 1 tomat i terninger.
- 150 g purreløk i terninger.
- Salt, pepper, timian.
- 16 ts sæterrømme.
- Olivenolje, sitron.
- 100 g Old El Paso Salsasaus. Inneholder 5,5 gr kbh.
- 50 g raspet ost.
Total kbh innhold inkl. salsasausen, ca. 20 gr.
- Skjær 16 skiver hvit ost på lengden av 1 kg ost. Brett dem og dryss på pizzakrydder. Eller del ferdig skivet ost i 4.
- Stek dem gylne på 220 grader i ovnen til de blir gyllen på farge.
- Tomat og løk kuttes i små terninger. Freses i smør.
- Kjøttdeig tilsettes. Stekes til kjøtt er brunet.
- Krydres med salt, pepper og timian.
- Bland sammen ruccola, strimlet agurk, olivenolje og krydre lett med salt og pepper.
- Legg ostetortilla på salaten. 8 til hver.
- Salsa fordeles på chipsen. Ha på kjøttsaus.
- Toppes med rømme tilsatt salt, pepper og litt sitronsaft.
- Raspet ost på topp, eller ved siden av.
- Ikke behov for dette om ikke du vil, da det allerede er ost i tortilla.
Dette blir en karbofattig og herlig tacofredag.
0 kommentarer