Ovnsstekt fiskekake med rekesaus.

I denne retten, bruker jeg laks/ ørret om du vil, og hvit fisk, type torsk, brosme, lyr eller steinbit om du ønsker det. Sammen med bacon, blomkål, brokkoli og reker, gjør det retten smakfull og til en rett som kan brukes i lavkarbo livsstilen.

Oppskrift 2 personer.

256,5 gr. fett – 14,8 gr. kbh – 7,5 gr. fiber – 144,8 gr. protein.

Varm raskt opp pepper i en stekepanne. Støt så sammen salt og pepper i en morter. Rensk reker. Ha skallet i en gryte, og tilsett vann litt over skallet. Kokes lett i ½ time. Siles, og kokes godt inn. Kjør fisken i en foodprosessor sammen med egg, 2 tsj. av salt og pepperblanding, samt dill og estragon og 1 dl. fløte. Kjøres i ca. 1 min. Finn så frem type 2 små jernpanner som avbildet, eller 2 ildfaste skåler som rommer fiskefarsen. Smøres med olje. Legg bacon ytterst, fyll så fiskefarsen i. Drypp med litt olje på toppen. Settes i oppvarmet ovn på 180-200 grader i ca. 25-30 min. I tiden fiskekakene steker, lager du sausen. Rekekraften, tilsettes 1 dl. fløte. La dette koke lett inn til sausen starter å tykne. Rør så inn det tempererte smøret. Trekk til side, og tilsett så 1 tsj. av støtet krydder. Reker has i rett før servering av retten. Når det gjenstår 5 min av steketid av fiskekaker, dampes blomkål og brokkoli. Om du ønsker poteter, kokes selvsagt dette likt med steketid på fiskekaker. Lykke til.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg