I denne retten, bruker jeg laks/ ørret om du vil, og hvit fisk, type torsk, brosme, lyr eller steinbit om du ønsker det. Sammen med bacon, blomkål, brokkoli og reker, gjør det retten smakfull og til en rett som kan brukes i lavkarbo livsstilen.
Oppskrift 2 personer.
- 150 gr. laks/ ørretfilet, skinn og benfri.
- 150 gr. hvit fisk, skinn og benfri.
- 250 gr. ferske reker, renset.
- 4 skiver bacon u/svor – Tulip brukt her.
- 4 buketter blomkål.
- 4 buketter brokkoli.
- 1 egg.
- 2 dl. kremfløte.
- 75 gr. smør – romtemperert.
- 2 tsj. Afrikansk snøflak salt – Krydra.no
- 1 tsj. Kampot hvit pepper – Krydra.no
- 1 tsj. Verbena sitronpepper sort – Krydra.no
- 1 tsj. hver av tørket dill og estragon.
- Olivenolje.
256,5 gr. fett – 14,8 gr. kbh – 7,5 gr. fiber – 144,8 gr. protein.
Varm raskt opp pepper i en stekepanne. Støt så sammen salt og pepper i en morter. Rensk reker. Ha skallet i en gryte, og tilsett vann litt over skallet. Kokes lett i ½ time. Siles, og kokes godt inn. Kjør fisken i en foodprosessor sammen med egg, 2 tsj. av salt og pepperblanding, samt dill og estragon og 1 dl. fløte. Kjøres i ca. 1 min. Finn så frem type 2 små jernpanner som avbildet, eller 2 ildfaste skåler som rommer fiskefarsen. Smøres med olje. Legg bacon ytterst, fyll så fiskefarsen i. Drypp med litt olje på toppen. Settes i oppvarmet ovn på 180-200 grader i ca. 25-30 min. I tiden fiskekakene steker, lager du sausen. Rekekraften, tilsettes 1 dl. fløte. La dette koke lett inn til sausen starter å tykne. Rør så inn det tempererte smøret. Trekk til side, og tilsett så 1 tsj. av støtet krydder. Reker has i rett før servering av retten. Når det gjenstår 5 min av steketid av fiskekaker, dampes blomkål og brokkoli. Om du ønsker poteter, kokes selvsagt dette likt med steketid på fiskekaker. Lykke til.