Et sundt alternativ for de som ikke ønsker å spise for mye kjøtt. Dette er en smakfull suppe, som kan brukes som forrett, lunsj eller middag. Juster mengde etter hva du ønsker å bruke den til.
Oppskrift 4 porsjoner:
- 1 nett blåskjell.
- 600 gr. blandet fiskefilet – rød hvit fisk. I denne suppe, er der brukt miks av breiflabb, brosme og laks.
- 300 gr ferske reker, skrelles.
- 1/2 fennikel.
- 2 middels gulrot i tynne skiver.
- 1/2 grønn. rød og gul paprika i strimler.
- 1/3 middels purreløk i tynne skiver.
- 1 god neve dill.
- 2 ts tomatpure.
- 1 boks hakkede tomater.
- 2 hvitløksfedd, finhakket.
- Salt, pepper og litt karri.
- 1 dl hvitvin.
- 2 ltr. væske, inkludert vin og blåskjellkraft, ca. 2 dl.
Vask blåskjell godt. Dampes til de åpner seg, renses. Ta vare på, sil kraften av blåskjell. Tilsett rekeskall i denne kraften, og la det koke noen minutter. Siles. Fres grønnsaker i olje i en passe gryte. Tilsett så tomatpure`, hvitvin og kraften/væske. La det småkoke til grønnsaker er passe kokt – med tyggemotstand. Smak til med krydder og dill. Tilsett fisk, og la det trekke i 5 min. Til slutt tilsettes blåskjell. Anrettes og toppes med reker. Serveres med godt brød. En god tørr Riesling passer til retten.
1637 kcal – 86,3 gr. fett – 43,4 gr. kbh – 17,2 gr. fiber – 146,7 gr. protein.