Tomatisert fisk og skalldyrsuppe. (Lavkarbo)

Et sundt alternativ for de som ikke ønsker å spise for mye kjøtt. Dette er en smakfull suppe, som kan brukes som forrett, lunsj eller middag. Juster mengde etter hva du ønsker å bruke den til. 

Oppskrift 4 porsjoner:

  • 1 nett blåskjell.
  • 600 gr. blandet fiskefilet – rød hvit fisk. I denne suppe, er der brukt miks av breiflabb, brosme og laks.
  • 300 gr ferske reker, skrelles.
  • 1/2 fennikel.
  • 2 middels gulrot i tynne skiver.
  • 1/2 grønn. rød og gul paprika i strimler.
  • 1/3 middels purreløk i tynne skiver.
  • 1 god neve dill.
  • 2 ts tomatpure.
  • 1 boks hakkede tomater.
  • 2 hvitløksfedd, finhakket.
  • Salt, pepper og litt karri.
  • 1 dl hvitvin.
  • 2 ltr. væske, inkludert vin og blåskjellkraft, ca. 2 dl.

Vask blåskjell godt. Dampes til de åpner seg, renses. Ta vare på, sil kraften av blåskjell. Tilsett rekeskall i denne kraften, og la det koke noen minutter. Siles. Fres grønnsaker i olje i en passe gryte. Tilsett så tomatpure`, hvitvin og kraften/væske. La det småkoke til grønnsaker er passe kokt – med tyggemotstand. Smak til med krydder og dill. Tilsett fisk, og la det trekke i 5 min. Til slutt tilsettes blåskjell. Anrettes og toppes med reker. Serveres med godt brød. En god tørr Riesling passer til retten. 

1637 kcal – 86,3 gr. fett – 43,4 gr. kbh – 17,2 gr. fiber – 146,7 gr. protein.
 

 

Tomatisert fisk og skaldyrsuppe.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg