Lettsaltet torskefilet med stuet kinakål, løk og egg.

Lettsaltet torsk er deilig og smakfull mat. Dette er tradisjonsmat det nesten er umulig å gå lei av. Fisk er mat jeg elsker å lage retter av. Her kan du briljere med smaker, garnityr (tilbehør), sauser og krydder. Så og si alt hva kjøtt tillater, gjør fisk det samme, eller mer. Lettsaltet torsk egner seg godt i supper, wook, former/ grateng mm, samt lettkokt. Her kommer en variant av retten, som ikke er tradisjonell, men det er bare å bruke fantasien for hva du kan lage. Bruker noen av høstens gode smaksforsterkere, som rødløk og purreløk, sammen med kinakål.
Retten er ellers en lavkarborett, da den er uten poteter. Det kan du selvsagt selv legge til om du ønsker.

Oppskrift 2 porsjoner.

Denne retten tar ikke lange tiden. Lengst tid tar det å koke egg. Selvsagt litt tid til forberedelser. Kutt kinakål i passe strimler. Som beskrevet, kuttes løken. Egg kokes, og avkjøles, renses og deles. Fres så løk i 1.ss smør. Ha i kinakål, og la det frese noen minutter til. Vann settes over til fisken, i passe stor gryte. Pass på at ikke du salter for mye vannet, da fisken er saltet fra før. Ha kremfløten i løk og kinakål, og la det koke i ca. 10 min. Tilsett knust pepper og Afrikansk salt. Rør om. Sett ned på laveste temp. Fisken legges i, og trekkes i ca. 10 min. Ikke koke. Blomkålen dampes de siste 3-5 min av trekketiden til fisken. Litt salt. Til slutt, røres 1 ss smør inn i sausen, og Hawaisalt drysses på egg. Anrett fisken på den fyldige sausen, toppet med egg, og blomkål rundt. Nyt. Kokes der poteter, velger du de poteter du ønsker. Husk da at poteter må på først. Koketid avhenger av potetslag.

Inneholder: 1213 kcal – 72,3 gr. fett- 17,8 gr. kbh – 117,3 gr. protein. (Uten Poteter)

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg