Reklame | Krydrs.no Krydder i maten.
SALMA er i dag en av Norges mest kjente merkevarer, og representerer et lakseprodukt med kvalitet i verdensklasse. Å levere fersk laks av topp kvalitet hele året krever kontinuerlig forbedring. Allerede på midten av 90-tallet utviklet Bremnes Fryseri i samarbeid med Norges Landbrukshøgskole en helt ny metode som førte til redusert stress for laksen, og ekstrem ferskhet som ga økt kvalitet. “Kald fisk”-metoden innebærer at fisken nedkjøles naturlig i kaldt sjøvann før foredling, og bearbeides umiddelbart etter den hentes opp fra vannet. Salma laks er mulig en av de ferskeste fiskeprodukter i fiskedisker i landet. Fisken ligger ferdig pakket få timer etter den kommer opp av vannet, og på vei til butikker innen kort tis. Ypperlig produkt til sushi/sashimi. Her kombineres Salma sammen med skrei.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 200 gr. Salma laksefilet.
- 200 gr. skreifilet.
- 6 stk. grønne asparges.
- 100 gr. purreløk i kuber.
- 150 gr. blomkål – buketter.
- 150 gr. brokkoli – buketter.
- 20 gr. syltede sennepsfrø.
- 20 gr. tangsalat – kjøpt.
- 50 gr. smør til steking.
- 1 ts. Verbena sitronpepper – støtet.
- 1 ts. Hawaiisalt, grønn bambus Jade.
Hele retten inneholder: 1258 gr. – 2892 kcal. – 257,2 gr. fett – 17,6 gr. kbh. – 12,9 gr. fiber – 112,2 gr. protein.
Saus:
- 2 eggeplommer.
- 200 gr. smør.
- 0,5 dl. tørr hvitvin.
- 2 ss. eddik 7%.
- 2 ss kaldt vann.
- 1 ss fersk estragon, eller 2 ts. tørket.
- 1 ss. sitronsaft.
- 1/4 ts. hvit pepper.
- 1/4 ts. salt.
- Smelt smøret på svak varme. Må ikke bli brunt.
- Rør sammen eggeplommer, hvitvin, eddik, estragon, sitronsaft og pepper.
- Kok opp vann i en gryte som vil kunne romme gryte/bollen med eggerøren.
- Visp eggerøren over vannbadet til du får en passe tykk røre.
- Smøret som er smeltet, må kjøles noe ned. Smøret vil legge seg på toppenvannet, og hvit melke/mysemassen trekker til bunn.
- Bruk en øse til å skille fra smøret.
- Tilsett smøret litt etter litt i eggerøren, til alt smøret er tilsatt.
- Ha så i vannet, og smak til med salt om nødvendig.
- Hold sausen lunken til resten av retten er ferdig.
10. Sett over en gryte med litt salt, passe størrelse til å kunne dampe asparges. Kutt av de 3 nederste cm. av aspargesen.
11. Stekepanne varmes godt opp. Ha i smøret. Stek fiskefileter 2-3 min på hver side. Krydres med salt og pepper.
12. Asparges dampes i 5-6 min. Blomkål, brokkoli og purreløk dampes med de siste ca. 2 min.
13. Retten legges opp, og toppes med syltede sennepsfrø og tangsalat.
- Oppskrift av 4 dl. sennepsfrø.
- 4 dl. gule sennepsfrø, økologisk – Krydra.no
- 1 dl. eddik – lys.
- 2 dl. sukrin gold.
- 3 dl. vann.
- 2 tsj. Afrikansk snøflak, salt – Krydra.no
- 1 stk. Aji amarillo chili – Krydra.no
Ha sennepsfrø i en passe stor gryte. Ha vann over. La det koke 2 minutter. Sil så av vannet. Tilsett ny runde med vann, og la det koke like lenge. Sil av vannet igjen. Bland sammen eddik, sukrin gold/sukker om ønsket, og vann. La dette koke opp. Tilsett saltet og rør godt om. Ha sennepsfrø over i 2 sylteglass – 0,5 ltr. Glass må kokes før bruk. Del frøene likt i glassene. Ha Aji amarilo chili i det ene glasset. Hell på laken, skru på lokk, som må være tette. Snu glassene opp ned til neste dag, og sett glass så kjølig. Lang holdbarhet.
Her også med skanning til oppskrift.