Bacontoppet ørretfilet med krydderbearnaise.

Bearnaise, er for mange en vanskelig saus å få til. Sausen er i hollandès familien. Bearnaise skiller seg ut med smak og styrke. Begge sauser består av eggeplommer og smør, samt smakstilsetninger. Hollandès tilsettes ofte sitron og hvit pepper. Ofte brukt på hvit asparges.
Bearnaisè, smaksettes med essens som lages på estragon, eddik, urter, pepper, sjalottløk og hvitvin. Også eggeplomme og smeltet klaret smør. I denne retten, er sausen tilsatt sennep, peppermiks og salt. Også finhakket bladpersille.

Oppskrift 2 porsjoner.

 

Start med å lage bearnaisen. Rør sammen eggeplomme, eddik, vann, støtet- i morter, 1 tsj. pepper og sennepsfrø, og tørket estragon i en bolle. Varm opp vann. Ta vannet av platen, og visp eggemassen over varmt vann til en passe kremsaus. Klaret smør røres inn i en liten stråle. Sausen skal ikke tilbake på platen. Da sprekker den. Bacon sprøstekes, kjøles lett ned, og knuses. Fisken stekes 2-3 min på hver side. Krydres med rest av krydderblanding, tilsatt saltet. Aubergine stekes gyllen på begge sider. Krydres lett. Brokkoli dampes i lettsaltet vann i 3 min. Herlige smaker.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg