Fiskekaker surret med Squash.

Fisk er noe av det jeg liker å jobbe med. Fisk tar opp det meste av smaker, og her kan en briljere med sauser og grønnsaker. Sammen med en av høstens grønnsaker, lager jeg her en rett som sikkert mange vil like. Squash her også en god evne til å trekke til seg smaker. Er god som rå, strimlet, skivet, i terninger, eller revet. Passer godt i gryter, som garnityr til fisk, kjøtt, fugl og sammen med andre grønnsaker, f.eks Ratatouille – grønnsakstuing. Kan fylles og gratineres. En skikkelig artig grønnsak å ha med å gjøre.

3-4 porsjoner.

  • Ca. 600 gr. med hvit fisk. Her brukt brosmefilet.
  • 1 egg.
  • 2 ss potetmel.
  • Ca. 75 gr. finternet paprika, rød.
  • Ca. 75 gr. finternet løk.
  • Ca. 50 gr. finternet squash.
  • 1 ts finhakket fersk ingefær.
  • 2 ss olivenolje.
  • Salt og pepper.
  • 1 stk. squash.
    Ta bort endestykker på squashen.
    Bruk ostehøvel, og skjær bort de to første skiver, slik at den ligger stødig.
    Skjær så 12-15 skiver av squashen.
    Siste biten, passe terninger, som opplyst i oppskrift, ca. 50 gr.
    Skjær så ut midtbein fra fiskefileten.

Skrap og finhakk fisken til en passe fin masse. Grønnsaker og ingefær freses lett i litt olje. Kjøles raskt ned, og blandes nedkjølt inn i fiskefarse iblandet egg, potetmel, krydder og olivenoljen. La massen sette seg litt i kjøleskapet, før ca 1 ss farse rulles inn i hver sin squash skive. Legges tett sammen så de ikke går fra hverandre. Stekes i ovn på 200 grader i ca. 10 min. Her anrettet på pasta, men bruk gjerne potet/ rotmos, ris eller poteter om du ønsker. Om pasta, bruker du mengdeberegning på pakken. Bruk gjerne litt pesto rørt ut med olje som saus.

1520 gr. – 1035 kcal – 44,8 gr. fett – 40,9 gr. kbh – 6,5 gr. fiber – 113,8 gr. proteiner – 2,3 gr. salt. (Kostholdsplanleggeren)

 

Rå rullede fiskekaker surret i squash.
Rå fiskekaker og skivet squash.
Fiskekaker surret i squash på pasta vendt i pesto. 
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg