Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.
Slettvaren er en typisk flyndrefisk, med mange små skjell som på blindsiden («undersiden», den siden som ligger mot bunnen) sitter dypt i huden. Individene blir sjelden over 60 centimeter lange og 5 kilogram tunge, men noen kan bli opptil 75 centimeter og 8 kilogram.
Arten er utbredt fra Middelhavet til Nordland på sandbunn eller blandet bunn mellom 5 og 75 meters dyp. Slettvaren er en god matfisk, men den har liten kommersiell betydning i Norge. ( Store Norske leksikon).
Sammen med slettvar er her brukt Salmalaks og reker.
Oppskrift 4 porsjoner.
- 360 gr. slettvarfilet.
- 130 gr, salmalaks.
- 30 gr. ferske skrelte reker.
- 100 gr. poteter – skrelte.
- 100 gr. gulrot – skrelte.
- 2 ss tapioka.
- 5 ss. matfløte.
- 1 egg.
- Litt salt og pepper.
- Olje til steking.
Tilbehør:
- 1/4 agurk, delt og kuttet i skiver.
- 4 store blader hjertesalat.
- 6 blader pak choy
- Saften av 1lime.
- Litt salt og pepper.
- 6 stk. små mandelpoteter.
- 200 gr. gulrot i biter.
- 1/2 boks lettrømme iblandet litt salt, pepper og limesaft.
- 1/2 rødløk i skiver.
Produksjon av fiskekaker:
- Kutt poteter, gulrot og fisk i grove biter.
- Kjør dette så sammen i en foodprosessor, tilsatt tapioka, matfløte, salt og pepper.
- Kjøres i ca. 2-3 min, til en slett farse.
- Oppskriften gir 8 stk. fiskekaker.
- Stekes på middels varme til en gyllen farg på begge sider.
Tilbehør:
- Skrelte poteter og gulrot kokes, trekkes i lettsaltet til kniven ikke møter motstand i midten.
- Ikke la potetene koke, da mandelpoteter er melne poteter, og vil koke i stykker.
- Agurk, hjertesalat og pak choy kuttes i fine strimler.
- Vend inn saften av lime, litt salt og pepper.
- Når poteter og gulrot er ferdig, stekes disse lett i pannen der fiskekaker er ferdige.
Sunn og god mat.
0 kommentarer