Hjemmelagde fiskekaker på grønn salat med lime.

Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.

Hjemmelagde fiskekaker på grønn salat med lime.

 

 

Slettvaren er en typisk flyndrefisk, med mange små skjell som på blindsiden («undersiden», den siden som ligger mot bunnen) sitter dypt i huden. Individene blir sjelden over 60 centimeter lange og 5 kilogram tunge, men noen kan bli opptil 75 centimeter og 8 kilogram.

Arten er utbredt fra Middelhavet til Nordland på sandbunn eller blandet bunn mellom 5 og 75 meters dyp. Slettvaren er en god matfisk, men den har liten kommersiell betydning i Norge. ( Store Norske leksikon).

Sammen med slettvar er her brukt Salmalaks og reker.

 

Oppskrift 4 porsjoner.

  • 360 gr. slettvarfilet.
  • 130 gr, salmalaks.
  • 30 gr. ferske skrelte reker.
  • 100 gr. poteter – skrelte.
  • 100 gr. gulrot – skrelte.
  • 2 ss tapioka.
  • 5 ss. matfløte.
  • 1 egg.
  • Litt salt og pepper.
  • Olje til steking.

Tilbehør:

  • 1/4 agurk, delt og kuttet i skiver.
  • 4 store blader hjertesalat.
  • 6 blader pak choy
  • Saften av 1lime.
  • Litt salt og pepper.
  • 6 stk. små mandelpoteter.
  • 200 gr. gulrot i biter.
  • 1/2 boks lettrømme iblandet litt salt, pepper og limesaft.
  • 1/2 rødløk i skiver.

Produksjon av fiskekaker:

  1. Kutt poteter, gulrot og fisk i grove biter.
  2. Kjør dette så sammen i en foodprosessor, tilsatt tapioka, matfløte, salt og pepper.
  3. Kjøres i ca. 2-3 min, til en slett farse.
  4. Oppskriften gir 8 stk. fiskekaker.
  5. Stekes på middels varme til en gyllen farg på begge sider.

Tilbehør:

  1. Skrelte poteter og gulrot kokes, trekkes i lettsaltet til kniven ikke møter motstand i midten.
  2. Ikke la potetene koke, da mandelpoteter er melne poteter, og vil koke i stykker.
  3. Agurk, hjertesalat og pak choy kuttes i fine strimler.
  4. Vend inn saften av lime, litt salt og pepper.
  5. Når poteter og gulrot er ferdig, stekes disse lett i pannen der fiskekaker er ferdige.

Sunn og god mat.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg