Reklame | Krydra.no Alt av krydder og urter på nett.
I 2022, var der ca 60 000 vegetarianere i Norge. Over 2 år, fra 2022-2023, er det en økning på ca 36%. I noen tilfeller kan et vegetarisk kosthold være mer kostnadseffektivt enn et kjøttbasert kosthold, spesielt i land hvor kjøtt er dyrt. Mulig dette tallet ville vært høyere i Norge, om frukt og grønt var billigere. Noen velger å bli vegetarianere på grunn av deres bekymringer for dyrevelferd. De ønsker å unngå å bidra til dyremishandling og -utnyttelse i matproduksjonen. Mange mennesker skifter til et vegetarisk kosthold for å forbedre sin generelle helse. Studier har vist at et plantebasert kosthold kan redusere risikoen for hjertesykdom, høyt blodtrykk, diabetes, og visse krefttyper. (AI)
Respekterer alle som tar dette valget, men er selv ikke der at jeg legger om kosten for å bli vegetarianer eller veganer.
For de som har tatt dette valget, kommer der her en oppskrift jeg håper dere vil sette pris på
Oppskrift 2 porsjoner.
- 10-12 små mandelpoteter, skrelles. ca. 300-400 gr.
- 1 middels gulrot.
- 30-40 gr. sellerirot.
- 16 stk. minitomater.
- 2 store sjampinjonger.
- 6-8 skiver squash.
- 1-2 ts. pizzakrydder.
- 2 hvitløksfedd.
- Salt og pepper.
- Poteter, gulrot og selleri, raspes.
- Press ut vann. Stekes så lett i en stekepanne med litt olje, på middels varme, slik at stivelse
skyter fra poteter. Dette er med på å binde biffen ved videre steking av biffer. - Sett potetmassen til sides for noe nedkjøling. Rør inn pizzakrydder, salt og pepper etter ønske.
- Sopp kuttes i tynne skiver, eller på annen måte som ønsket.
Samme med squash. Tomater deles i 2. - Biffer formes av potetmassen, og stekes på middels varme til de er godt brunet på begge sider. Ha knuste hvitløksfedd med i stekeprosessen, slik at de får gi smak til biffene.
- Stek soppen, squashen. Legg potetbiffer på tallerken. Stek så tomater i samme panne.
På bildet av anrettet potetbiff, har jeg brukt tahinidressing. Her kan dere bruke den saus dere vil.
Håper dette smaker.