Reklame | Krydra.no - krydder.
Pasto.no - olje og balsamico.
Norrona.net - Lifestyle Benedikt tallerkener.
Cocotte, har menge synonyme oversettelser. Slik jeg husker det, tilbake til min kokkeskole, var dette en ildfast form – liten rund form . ca. 1,5 dl. Oversettelse sier også at kasserolle er en cocotte. Snur du oversettelsen, blir det norske ordet kasserolle til caserolle på fransk. Her i retten, er cocotte form en ildfast rund form, som fylles med aubergine og kjøttdeig. Deilig salat “a part” som betyr “fra hverandre, eller ved “siden av”.
Oppskrift 4 porsjoner. (Smårett).
- 400 gr. kjøttdeig – 14%.
- 1,5 stk. aubergine – ca. 600 gr.
- 50 gr. rødløk. Småternet.
- 1 ts. Hawaii salt, sort lava – Krydra.no
- 1 ts. Tellicherry pepper, økologisk sort hel – Krydra.no
- 1 egg.
- 2 ss. bakemiks – Ketolyse.no
- 1,5 dl kaldt vann.
- 1 ss. oregano – Krydra.no
- 2 ss. olivenolje – smøring av cocotte former.
Salat:
- 200 gr. isberg salat – snittet.
- 60 gr, hjertesalat – snittet.
- 120 gr. tomat – 8 småtomater.
- 50 gr. agurk – strimlet.
- 50 gr. rødløk – i tynne skiver/båter.
- 50 gr. selleristang i biter.
- 4 ss. Saporoso balsamico – Pasto.no
- 8 ss. Mizzicca olivenolje – Pasto.no
- 2 ss sitronsaft.
- Litt kvernsalt og pepper – Krydra.no.
- 1,5 stk. aubergine – ca. 450 gr.
Inneholder: 1820 gr. – 2086 kcal – 160,3 gr. fett – 34,9 gr. kbh. – 25,7 gr. fiber – 114,8 gr. proteiner.
(Bytter du ut rødløk med purreløk. sparer du 3,9 gr. kbh i retten.)
- Start med å mikse alt som er nevnt fra kjøttdeig og ned, forruten aubergine.
- Aubergine kyttes i tynne skiver, og stekes i olivenolve til gyllen farge. Ha litt salt og pepper på.
- La aubergine avkjøle noe, før 4 stk. smurte cocotte former – ca. 10 cm/dm dekkes med auberginen.
- Fordel så kjøttdeigen i formene – ca. 100 gr. i hver form.
- Stekes på 180 °C i ca. 25-30 min.
- Salaten mikses, og toppes med olje – balsamico dressingen tilsatt sitronsaft, salt og pepper.
Aubergine cocotte form med salat.
0 kommentarer