Aubergine cocotte form. (Lavkarbo)

Reklame | Krydra.no - krydder. Pasto.no - olje og balsamico. Norrona.net - Lifestyle Benedikt tallerkener.

Cocotte, har menge synonyme oversettelser. Slik jeg husker det, tilbake til min kokkeskole, var dette en ildfast form – liten rund form . ca. 1,5 dl. Oversettelse sier også at kasserolle er en cocotte. Snur du oversettelsen, blir det norske ordet kasserolle til caserolle på fransk. Her i retten, er cocotte form en ildfast rund form, som fylles med aubergine og kjøttdeig. Deilig salat “a part” som betyr “fra hverandre, eller ved “siden av”.

 

Oppskrift 4 porsjoner. (Smårett).

Salat:

  • 200 gr. isberg salat – snittet.
  • 60 gr, hjertesalat – snittet.
  • 120 gr. tomat –  8 småtomater.
  • 50 gr. agurk – strimlet.
  • 50 gr. rødløk – i tynne skiver/båter.
  • 50 gr. selleristang i biter.
  • 4 ss. Saporoso balsamico – Pasto.no
  • 8 ss. Mizzicca olivenolje – Pasto.no
  • 2 ss sitronsaft.
  • Litt kvernsalt og pepper – Krydra.no.
  • 1,5 stk. aubergine – ca. 450 gr.

Inneholder: 1820 gr. – 2086 kcal – 160,3 gr. fett – 34,9 gr. kbh. – 25,7 gr. fiber – 114,8 gr. proteiner.
(Bytter du ut rødløk med purreløk. sparer du 3,9 gr. kbh i retten.)

  1. Start med å mikse alt som er nevnt fra kjøttdeig og ned, forruten aubergine.
  2. Aubergine kyttes i tynne skiver, og stekes i olivenolve til gyllen farge. Ha litt salt og pepper på.
  3. La aubergine avkjøle noe, før 4 stk. smurte cocotte former – ca. 10 cm/dm dekkes med auberginen.
  4. Fordel så kjøttdeigen i formene – ca. 100 gr. i hver form.
  5. Stekes på 180 °C i ca. 25-30 min.
  6. Salaten mikses, og toppes med olje – balsamico dressingen tilsatt sitronsaft, salt og pepper.

 

Aubergine cocotte form med salat.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg