Har tidligere lagt inn en rett med avocado og bacon. Denne gangen, kommer der en ny rett der avocado og bacon er med.
Sammen med bearnaise tilsatt sennep og estragon, blir dette likevel en annen rett. Smakfullt. Jeg bruker sennepsfrø som støtes i en morter. Gule sennepsfrø har en gammel verdensromantisk smak over dem; skarp og musky, men bak alt er det hint av hvitvin og estragon. Gule sennepsfrø er fantastisk til f.eks. sylting, rubs, krydderblandinger eller til å lage egen hjemmelaget økologisk sennep. Prøv den som brukt her. Serverte med rødvin – Farmers Marked, som passet perfekt til retten. Smaker forente hverandre. Vinen tåler en del fett, som er i bacon og bearnaise.
Oppskrift 3 personer.
- 1 avocado – spiseklar. Deles i 6 båter.
- 6 skiver Tulip bacon.
- 2 eggeplommer.
- 120 gr. smeltet smør. Ikke brunes.
- 2 tsj. støtet sennep – Krydra.no
- 1/2 tsj. Kampotpepper, hvit – Krydra.no
- 1/2 tsj. Hawaisalt grønn, bambus Jade – Krydra.no
- 1 ss. tørket estragon.
- 1 stk. sjalottløk i båter.
- 100 gr. sikori salat – delt i 2 på langs.
- 10 stk. cherrytomat.
- 2 korker eddik 7%.
- 4 korker kaldt vann.
Inneholder: 1774 kcal – 176,7 gr. fett – 10,3 gr. kbh – 10,6gr. fiber – 30,6 gr. protein.
Følg hvordan å behandle pepper som på pakken. Støt sammen pepper, salt sennep og estragon i en morter. Avocadobåter surres med bacon. Dekk så godt som mulig. Skill eggeplomme fra hviten. Ha eggeplommer i stål eller glassbolle en ha i eddik og vann, samt 2 tsj. krydderblanding i eggeplommer. Kok opp litt vann i en gryte, som passer en stål eller glassbolle. Visp godt eggeplommer og ingredienser til en passe krem. Ikke la det gå til eggerøre. Ta bort fra gryten, og tilsett smeltet smør under omrøring og rør dette godt sammen. Smøret må holde sammen temp som eggekremen, ellers skiller det seg. Om så, kan du bruke litt kaldt vann for å slå det sammen igjen. La bearnaise sausen hvile av varmen. Stek så baconsurret avocado, løk og til slutt tomater i samme panne. Dampe sikori i ca. 3-5 min.
Anrett og nyt de gode smaker du får, og gjerne sammen med anbefalt vin.