Fruktgele med vaniljesaus.
Lavkarbodietter byr på utfordringer for mange. Det å få i seg noe “søtt” uten at der skal være mengder av karbohydrater. Her kommer en dessert som alle kan nyte. Enkel, hjemmelaget gele med god vaniljesaus.
Oppskrift 8-10 porsjoner:
- 9 dl vann.
- 1 dl fun light med fruktsmak(er).
- 8-10 gelatinplater.
Denne desserten, inneholder 0 kbh.
Legg i bløt gelatinplater i kaldt vann, ca. 7 min. Skal bli myke. Kok opp 5 dl vann, sammen med saften. Ta av plate. Ha i gelatinplater, og rør godt om. Tilsett rest av vannet, og hel over i form som rommer minst 1 ltr, eller i skåler. Settes så kjølig til geleen er passe stiv.
Vaniljesaus:
Oppskrift 8 – 10 porsjoner:
- 2 dl h melk.
- 2 dl fløte.
- 4 eggeplommer.
- 1 ss natreen, flytende,
- 1 stk. vaniljestang. Deles og skrapes.
1088 kcal – 103,8 gr. fett – 16,0 gr. kbh – 22,7 gr. protein. Pr. porsjon – 1,6 gr. kbh (10 porsj.)
Bringebær til pynt: 5 stk. = 0,8 gr. kbh.
Pr. porsjon: 2,4 gr, kbh. (10 porsj.)
Ha eggeplomme og litt av melken i en bolle. Rør om. Kok opp melk og fløte, tilsatt natreen og vaniljestang. Bland så melkeblandingen i eggemiksen.
Gis et nytt oppkok. Ikke koke lenge, kun til de første bobler vises. Rør godt.
Sile sausen, og sett den til avkjøling. Tykner når den blir kald.