Fruktgele med vaniljesaus. (Lavkarbo).

Fruktgele med vaniljesaus.

Lavkarbodietter byr på utfordringer for mange. Det å få i seg noe “søtt” uten at der skal være mengder av karbohydrater. Her kommer en dessert som alle kan nyte. Enkel, hjemmelaget gele med god vaniljesaus.

 

Oppskrift 8-10 porsjoner:

  •  9 dl vann.
  •  1 dl fun light med fruktsmak(er).
  •  8-10 gelatinplater.

Denne desserten, inneholder 0 kbh.

Legg i bløt gelatinplater i kaldt vann, ca. 7 min. Skal bli myke. Kok opp 5 dl vann, sammen med saften. Ta av plate. Ha i gelatinplater, og rør godt om. Tilsett rest av vannet, og hel over i form som rommer minst 1 ltr, eller i skåler. Settes så kjølig til geleen er passe stiv.

Vaniljesaus:

Oppskrift 8 – 10 porsjoner:

  •  2 dl h melk.
  •  2 dl fløte.
  •  4 eggeplommer.
  •  1 ss natreen, flytende,
  •  1 stk. vaniljestang. Deles og skrapes.

1088 kcal – 103,8 gr. fett – 16,0 gr. kbh – 22,7 gr. protein. Pr. porsjon – 1,6 gr. kbh (10 porsj.)

Bringebær til pynt: 5 stk. = 0,8 gr. kbh.
Pr. porsjon: 2,4 gr, kbh. (10 porsj.)

Ha eggeplomme og litt av melken i en bolle. Rør om. Kok opp melk og fløte, tilsatt natreen og vaniljestang. Bland så melkeblandingen i eggemiksen.

Gis et nytt oppkok. Ikke koke lenge, kun til de første bobler vises. Rør godt.

Sile sausen, og sett den til avkjøling. Tykner når den blir kald.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg