Kylling med sitrus saus og kokos ris.

I dag er retten inspirert med smaker av sitrusfrukt. Lime, en liten rund og grønn frukt. Nær slektning til sitronen. Lime er mildere i smaken enn sitron. Fruktkjøttet er gulgrønt. Lime finnes med forskjellige smaker. Den sure, som er mest vanlig, og den søte varianten. Skallet, fruktkjøttet og saften, brukes gjerne i leskedrikker, iskrem og dessert mm. Frukten dyrkes i varmere strøk, da den ikke tåler mye frost. Amerika (Florida, Mexico), og Nord-Afrika (Egypt). Her brukes limen i sausen.

Oppskrift 2 personer.

  • 2 stk. bakpart med vinge av rå kylling.
  • 2 stk. lår av rå kylling.
  • 150 gr. ris / 200 gr. blomkålris (lavkarbo)
  • 125 gr. squash i grove strimler.
  • 75 gr. løk i båter.
  • 75 gr. sukkererter.
  • 1 tomat, delt i to.
  • 20-30 gr. syltet/fersk ingefær. Strimles
  • 3 ss kokosmasse.
  • 1 dl kremfløte.
  • 3 gode ss. smør + olivenolje.
  • Litt hvitløkspulver, litt salt, 1 ts peppermiks.
  • Saften av ½ lime.
  • 2 ss glutenfri soyasaus.

Retten har noe høyt innhold av kbh, men reduserer du resten av dagen, går dette bra.
Om du kutter fløten, kan du tilføre lime og ingefær i risen, og du reduserer kbh med ca. 10 %.

Inneholder ellers: 123,3 gr. fett – 25 gr. kbh (22 gr. uten fløte) – 85,2 gr. protein.

Start med å sette stekeovn på 200 grader. Gni olivenolje og litt soyasaus på kyllingbiter. Krydre med salt og peppermiks, sett kyllingen i ovnen i en ildfast form, eller stekepanne som tåler det. La steke i ca. 30-35 min. Raspe blomkålen – om du bruker vanlig ris, bruker du den ris du ønsker, les oppskrift på pakke. Når der er 10 min igjen av steketid på kyllingen, freser du ingefær og 1 ss kokosmasse i litt olje. Tilsett så fløten, limesaft og  soyasaus. La sausen koke lett inn. Løk og squash  freses i smør, krydres med salt og peppermiks. Tomat stekes i samme panne. Sukkererter tilsettes helt på slutten, da de varmes lett opp. I risen blander du inn 2 ss kokosmasse og litt smør. Om du bruker blomkålris, tilsetter du kokosmassen og steker blomkålen i litt olje og smør ca. 2-3 min. Deilige syrlige smaker.

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg