I dag er retten inspirert med smaker av sitrusfrukt. Lime, en liten rund og grønn frukt. Nær slektning til sitronen. Lime er mildere i smaken enn sitron. Fruktkjøttet er gulgrønt. Lime finnes med forskjellige smaker. Den sure, som er mest vanlig, og den søte varianten. Skallet, fruktkjøttet og saften, brukes gjerne i leskedrikker, iskrem og dessert mm. Frukten dyrkes i varmere strøk, da den ikke tåler mye frost. Amerika (Florida, Mexico), og Nord-Afrika (Egypt). Her brukes limen i sausen.
Oppskrift 2 personer.
- 2 stk. bakpart med vinge av rå kylling.
- 2 stk. lår av rå kylling.
- 150 gr. ris / 200 gr. blomkålris (lavkarbo)
- 125 gr. squash i grove strimler.
- 75 gr. løk i båter.
- 75 gr. sukkererter.
- 1 tomat, delt i to.
- 20-30 gr. syltet/fersk ingefær. Strimles
- 3 ss kokosmasse.
- 1 dl kremfløte.
- 3 gode ss. smør + olivenolje.
- Litt hvitløkspulver, litt salt, 1 ts peppermiks.
- Saften av ½ lime.
- 2 ss glutenfri soyasaus.
Retten har noe høyt innhold av kbh, men reduserer du resten av dagen, går dette bra.
Om du kutter fløten, kan du tilføre lime og ingefær i risen, og du reduserer kbh med ca. 10 %.
Inneholder ellers: 123,3 gr. fett – 25 gr. kbh (22 gr. uten fløte) – 85,2 gr. protein.
Start med å sette stekeovn på 200 grader. Gni olivenolje og litt soyasaus på kyllingbiter. Krydre med salt og peppermiks, sett kyllingen i ovnen i en ildfast form, eller stekepanne som tåler det. La steke i ca. 30-35 min. Raspe blomkålen – om du bruker vanlig ris, bruker du den ris du ønsker, les oppskrift på pakke. Når der er 10 min igjen av steketid på kyllingen, freser du ingefær og 1 ss kokosmasse i litt olje. Tilsett så fløten, limesaft og soyasaus. La sausen koke lett inn. Løk og squash freses i smør, krydres med salt og peppermiks. Tomat stekes i samme panne. Sukkererter tilsettes helt på slutten, da de varmes lett opp. I risen blander du inn 2 ss kokosmasse og litt smør. Om du bruker blomkålris, tilsetter du kokosmassen og steker blomkålen i litt olje og smør ca. 2-3 min. Deilige syrlige smaker.