Lam i karri med potet og sellerirotmos.

Reklame | Krydra.no All krydder i maten.

Lammesesongen er her, og den første får i kålen er fortært. Det er ikke får i kål som her kommer, men Lam i karri. I retten er det brukt Indisk curry pulver, økologisk fra utvalget hos Krydra.no

Deilige smaker av India er hva dette karripulveret byr på. Krydderblandingen er mild, økologisk og fri for tilsetningsstoffer som antiklumpemiddel eller smaksforsterkere.

Dette pulveret er snarveien til god indisk curry. Prøv deg på en indisk chicken curry med ris. Deilig til både hverdag og fest. Ønsker du en sterkere utgave så kan vi anbefale å bruke en  økologisk birds eye chili eller to i tillegg.

Lam og karri passer godt sammen. Lårskiver av lam er her brukt. Mye kjøtt – lite bein.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 300 – 360 gr. lårskiver i terninger.
  • 2 stk. middels gulrot i skiver.
  • 150 gr. kålrot i terninger.
  • 1/2 gul løk i terninger.
  • 1 stk. nepe i båter.
  • 1 stk. lite eple i båter.
  • 5 stk. aromasopp i biter.
  • 4 stk. middels poteter i terninger.
  • Lik mengde sellerirot som poteter.
  • 2 ss. smør.
  • 1 dl fløte.
  • 2 ss Indisk curry.
  • 2 ss tapioka stivelse. Til jevning av saus.
  • 2 dl kraft fra koking av lammelår.
  • Krydder: 3 stk. hele allehånde/hel, Kampot pepper – hvit/hel, blått Persisk kvernsalt, 1 stk. laurbærblad. Litt muskat til mosen.
    Krydder i maten må tilpasses hver gane. Da mener jeg kokkens. Pass selvsagt på at alle kan nyte maten.
  1. Lammekjøttet kokes mørt.
  2. Kok poteter og sellerirot uten salt i vannet. Kokes mørt.
  3. Kjøttet freses  i en gryte. Grønnsaker, sopp og eple tilsettes og freses lett i ca. 2-3 min.
  4. Tilsett kraft og 1/2 dl fløte, samt krydder. Vent med salt til slutt.
  5. Rør ut tapioka eller maizena i litt kaldt vann, og tilsett dette i gryten. La det koke til retten tykner lett.
  6. Poteter og sellerirot siles. Tilsettes smøret og resten av fløten. Krydres opp med salt, pepper og muskat.
Lam i karri.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg