Her kommer vafler med lavt innhold av karbohydrater som kan nytes i lavkarbo livsstilen. 1 porsjon med vafler utgjør ca. 4,35 kbh.
Bytter du ut kulturmelk/rømme med kun ricotta, og tilsetter 1 egg ekstra, får du enda færre karbohydrater.
Oppskrift 2 porsjoner. (3-4 vafler).
- 2 stk. rå egg.
- 1,5 dl kulturmelk – eller rømme (fetest mulig).
- 0,5 dl. mandelmel.
- 1 ss. fiberhusk.
- Litt kardemomme.
- 2 ss. sukrin goald.
- 3 ss. ricotta.
- 30 gr. bringebær.
- Litt flytende natreen som søtning.
- Litt stekefett.
Innehold pr. 100 gr: 124,7 kcal. – 8,7 gr. fett – 2 gr. kbh. – 2,69 gr. fiber – 8,18 gr. proteiner – 1 porsjon, ca. 223 gr.
- Rør sammen egg, mandelmel, kulturmelk/rømme, sukrin og kardemomme til en glatt røre.
- Tilsett og rør godt inn fiberhusk. La røren hvile 5 min, slik at den tykner noe.
- Rør sammen ricotta og bringebær, til en fin røre. Tilsett noen dråper sukrin.
- Stek vafler. Bruk litt stekefett om nødvendig.
0 kommentarer