Lavkarbo vafler med bringebær og ricotta.

Her kommer vafler med lavt innhold av karbohydrater som kan nytes i lavkarbo livsstilen. 1 porsjon med vafler utgjør ca. 4,35 kbh.
Bytter du ut kulturmelk/rømme med kun ricotta, og tilsetter 1 egg ekstra, får du enda færre karbohydrater.

 

Oppskrift 2 porsjoner. (3-4 vafler).

  • 2 stk. rå egg.
  • 1,5 dl kulturmelk – eller rømme (fetest mulig).
  • 0,5 dl. mandelmel.
  • 1 ss. fiberhusk.
  • Litt kardemomme.
  • 2 ss. sukrin goald.
  • 3 ss. ricotta.
  • 30 gr. bringebær.
  • Litt flytende natreen som søtning.
  • Litt stekefett.

Innehold pr. 100 gr: 124,7 kcal. – 8,7 gr. fett – 2 gr. kbh. – 2,69 gr. fiber – 8,18 gr. proteiner – 1 porsjon, ca. 223 gr.

  1. Rør sammen egg, mandelmel, kulturmelk/rømme, sukrin og kardemomme til en glatt røre.
  2. Tilsett og rør godt inn fiberhusk. La røren hvile 5 min, slik at den tykner noe.
  3. Rør sammen ricotta og bringebær, til en fin røre. Tilsett noen dråper sukrin.
  4. Stek vafler. Bruk litt stekefett om nødvendig.
Lavkarbo vafler med ricotta og bringebær.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg