Lunsjkaker av fisk med portobello sopp og spisskål. (Lavkarbo).

Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten. Norrona.net tallerken fra Lifestyleserien - Benedikt Pizzatallerken - 30 cm.

Tidligere denne uken, handlet jeg Lunsjkaker av fisk på en av våre 2 lokale fiskebutikker. Dette er en fiskekake jeg stadig handler, da den inneholder godt med fisk. Her er mange av de flotte fiskeslag som – laks, brosme, lyr, kveite og breiflabb. Oppskriften fult og holdent har jeg ikke, da den lages på fiskebutikken, men legger til noen ingredienser. Absolutt en Lunsjkake dere må prøve, om dere bor i Arendal.

Sammen med spisskål og portobellosopp, er dette en god lavkarborett. Inneholder kun 0,9 gr. kbh/100 gr. Spisskål passer til alle slags kjøtt-, fisk- og fugleretter. Brukes stekt, kokt eller dampet, med litt salt, pepper og smør. Smaken minner om sommerkål, og er mild og delikat. Har sesong fra juni til oktober, så dette er importvare. Flott i coleslow om sommeren til grillmaten.

Obs: Oppskrift er ikke identisk med den som selges på Fiskebrygga i Arendal.

Oppskrift 2 porsjoner.

Fiske – lunsjkaker.

  • 100 gr. laksefilet.
  • 100 gr. brosmefilet.
  • 100 gr. lyrfilet.
  • 50 gr. breiflabb.
  • 50 gr. kveitefilet.
  • 20 gr. havrefiber.
  • 1 egg.
  • 0,5 dl. fløte – kald.
  • Salt, pepper, litt muskat og litt finhakket dill.

Inneholder: 530 gr. – 745 kcal. – 43,3 gr. fett – 1,8 gr. kbh. – 19,7 gr. fiber – 77,3 gr. protein.

Garnityr:

  • 150 gr. portobello sopp – 2 stk.
  • 150 gr. spisskål.
  • 150 gr. brokkoli buketter.
  • 50 gr. rødløk i tynne båter.
  • 60 gr. små tomater. Delte i 2.

Dressing:

  • 36 – 40 gr. sæter rømme.
  • 1 ts, ferskkuttet dill.
  • 2 ss. olivenolje.
  • Salt, pepper og litt sitronsaft.

Retten inneholder: 1172 gr. – 1240 kcal. – 83,7 gr. fett – 16,2 gr. kbh. – 30,7 gr. fiber – 90,6 gr. protein.

 

  1. Fisken finhakket med kniv. Blandes så sammen med egg, fløte, havrefiber, og krydder og dill.
    Disse fiskekaker vil bli noe faste i fisken. Mettende.
  2. Stekes sakte i olje til kakene er gjennomstekte og gylne på fagre. Kan godt stekes 10 min i stekeovn på slutten.
  3. Portobellosopp stekes hele i smør og olje. Krydres lett med salt og pepper til slutt.
  4. Spisskål dampes i ca. 5 min. Brokkoli i ca. 3 min. Litt salt her.
  5. Løken og tomater stekes lett like før servering.
  6. Dressingen blandes.

 

Lunsj - fiskekaker.
Lunsj – fiskekaker med portobellosopp og spisskål.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg