Oeufs en Meurette.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.

Oversetter vi dette, blir det posjert egg Meurette, i rødvin saus. En Fransk delikatesse, fra Burgund.
Retten serveres gjerne med sopp, løk og bacon. Denne retten, serveres her uten sopp, men med små
brødkrutonger. Må prøves.

 

 

Oppskrift 4 porsjoner.

  • 4 egg – romtempererte.
  • 4 sjalottløk – kuttet i passe terninger.
  • 2 middels rødløk – kuttet i passe terninger.
  • 1 fedd hvitløk. Knust med en kniv.
  • 400 gr. baconbit.
  • 60 gr. smør.
  • 50 cl. Burgund vin – rød.
  • 1 ts sukker.
  • 1 dl kalv, eller oksekraft. Kokes uten salt. (Om ikke du kjøper ferdig kraft)
  • 2 ss hvit eddik.
  • 4 stk. hvitt brød – gjerne daggammelt, om ikke ferskt. Kuttet i passe terninger.
  • (4 store sjampinjonger om ønsket. Kuttet i båter.)
  1. Start med å brune baconet i en tørr panne, som kuttes i passe biter – strimler, av ca. 1/2 cm tykke skiver.
  2. Ta ut bacon av pannen, tilsett smøret, ha i løken som så stekes lett, før vinen og kreften tilsettes.
    Ha i sukker, og la det koke inn til en passe skysaus.
  3. Ha det stekte baconet tilbake i sausen når den kokes. Sausen må ikke koke helt inn.
  4. Kok opp vann i en gryte, tilsatt eddik og litt salt. Når det koker, settes temperaturen ned til at det småbobler. Rør litt rundt, slik at du setter svingninger i vannet.
  5. Knekk så i et og et egg med strømningen, og la de trekke 3-4 min, alt etter størrelse på egget.
  6. Sopp eller krutonger, stekes lett i olje. Krutonger skal være sprø.
  7. Ta eggene ut med en hulløse, rennes av på en serviett.
  8. Anrett skysausen i en dyp tallerken. Ha egg på, og pynt med sopp eller krutonger.
  9. Krydre med litt kvernet pepper på toppen.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg