“One pot” med kylling og grønnsaker. (Lavkarbo)

Reklame | Krydr.no Alt av krydder i maten.

Lerstang kylling vokser opp på 11 gårder i Vestfold der det er fjøs med vinterhager, vinduer og naturlig dagslys. Det naturlige dagslyset gir kyllingen en naturlig døgnrytme og gjør at den lever et så sunt og naturlig liv som mulig.

Den har også nok av plass å boltre seg på med fri tilgang til vinterhage, halmballer, vagler, kråsstein, vann og fôr.

Kyllingen lever ut sine naturlige instinkter og tar seg således gjerne en flytur. Miljøberikelsene og alle innredningsdetaljene på gårdene gjør også mye for velferden.(Opplysninger fra Meny.no).

Retten som her kommer, er laget med denne kyllingsorten. Prisen pr. kg er noe høyere enn annen normal kylling, men flere og flere legger heller til noen kroner for bedre kylling og velferd. Godt blir det selv om du velger den rimeligere varianten.

 

Oppskrift 4 porsjoner.

  • 1 stk. kylling – 1,8 kg.
  • 1 stk. squash.
  • 2 stk. rødløk.
  • 1 stk. aubergine – middels stor.
  • 2 stk. tomater
  • 1 stk. Guajillo chili. (Krydra.no)
  • 10 stk. tomatchips – hjemmelaget av tørket tomatskall. (ovnstørket).
  • 0,5 dl. olivenolje.
  • 12-15 småpoteter – Amandine eller andre poteter med skall. (Ikke i lavkarboretten).
  • 1 busk rosmarin.
  • 1 busk timian.
  • 5 hvitløksbåter.
  • 2 ts tradisjonelt sjøsalt. (Krydra.no)
  • Salt og pepper. (Krydra.no)
  • 1 fl. Ging øl (Drum Brew) (Ikke i lavkarboretten). Bruk da kraft isteden.

Lavkarbo – Inneholder uten poteter og Ging øl: 2909 gr. – 3473 kcal. – 199,7 gr. fett – 36,7 gr. kbh. – 14,0 gr. fiber – 373,4 gr. protein.
(Utgjør 9,175 gr. kbh. pr. porsjon).

  1. Kutt alle grønnsaker i passe biter. Ha dem i en ildfast form. Vend inn olje, salt og pepper.
  2. Ta kylling ut av plasten, tørres, oljes lett – krydres med salt og pepper. Legg den så på grønnsaker.
  3. Ha chili, hvitløk, rosmarin og tomatchips på toppen. Hell så over Ging ingefær ølet. Ha på lokket
    og sett den ildfaste inn i ovn på 180 °C Stekes til kyllingen får en kjernetemp på 68 °C, målt i den tykkeste kjøttstrukturen – bryst/lår. Tenker ca. 1,5 timer +/-.  Ønsker du et noe mer sprøtt skinn, tar du av lokket og lar det steke litt lenger.
  4. Poteter oljes, krydres med salt og pepper. Legg så på rosmarin på toppen. Stekes med kyllingen i ca. 30-40 min.
  5. Ta kyllingen ut av formen, deles og legges tilbake i formen på grønnsaker. Serveres rett fra formen.
    Sausen er kraften du får ved steking. Fordamper noe.
One pot kylling.
One pot kylling med rosmarinpoteter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One pot kylling.
One pot kylling med rosmarinpoteter.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg