Pannestekt Dorade med dillpoteter.

Reklame | Krydra.no Alt av krydder i maten. Pizzatallerken fra Lifestyle serien Benedikt 30 cm.

Dorade er en sølvgrå, oval og flattrykt liten fisk som tilhører havkaruss-familien. Den lever ikke i norske farvann, men trives i Atlanterhavet fra Storbritannia til Kapp Verden. Doraden liker seg på grunt vann og sandbunn, hvor den spiser krepsdyr, bløtdyr og annen fisk. Dorade tilhører havkaruss familien.

Doraden liker seg på grunt vann og sandbunn, hvor den spiser krepsdyr, bløtdyr og annen fisk. Endelig er fisken kommet til norske butikker, som oppdrettsfisk fra Middelhavslandene. Gjennomsnittsfisken er bare 35 centimeter lang, men den kan bli opptil 70 centimeter.

Mange stifter bekjentskap med denne på ferietur til Middelhavet, hvor den gjerne serveres grillet eller sprøstekt i pannen. I Italia er klassikeren pannestekt med sitronsaft, rosmarin og olivenolje. Det smakfulle, milde kjøttet er fast i konsistensen, og passer derfor også godt i fiskesuppe eller gryter. Husk å skrape av skjellene, og skjære tre små snitt i skinnet før steking og grilling.

Første møte med denne fisken for min del, var i Italia. Der koster den ” nesten ingen ting”. I norske fiskedisker, må du regne ca. kr 200,- pr kg. Regn en fisk – eller 2 fileter pr, pers. Du får fisken ofte på Coop Mega eller Meny, eller til tider hos fiskeforhandler.

Her kommer en utgave med Dorade som hovedingrediens.

Oppskrift 2 – 3 porsjoner.

  • 2 stk. Dorade.
  • 4 stk. middels poteter – kokefaste.
  • 1/2 rød paprika. Tykke strimler.
  • 1/2 rødløk i båter.
  • 10 stk. sukkererter.
  • 12 stk. småtomater – type cherrytomater el.
  • 1 god neve dill.
  • 1 dl. krem/ matfløte.
  • 2 ss. olivero smør el.
  • 3 ss. olivenolje.
  • 1 kvist rosmarin – til steking av fisk.
  • Saften av 1/2 sitron.
  • Salt og pepper.
  1. Fisken renses for innmat, skrapes for skjell – fra hode mot hale. Skrapes under rennende vann – spruter en del.
  2. Skjær 3-4 lange snitt i fisken på hver side.
  3. Poteter skrelles, kuttes i passe biter, og kokes møre i lettsaltet vann.
  4. Grønnsaker skylles godt, før videre tilberedning.
  5. Når poteter er halvkokt, stekes fisken i smør og olje. Ha kvisten med rosmarin sammen med fisken under steking. Overøs fisken med fettet til tider. Når fisken er ferdig, kan du løfte fisken fra beinet. Krydre med salt og pepper.
  6. Når du anretter fisken, presser du sitronsaft over.
  7. Poteter siles når de er klare. Ha litt smør, dill og fløte i. Røres om. Jevner seg selv med litt koking. Krydre opp med salt og pepper.
  8. Grønnsaker stekes lett i litt smør og olje. Start med løk og paprika. Ha tomater og sukkererter i helt mot slutten.  Krydres med salt og pepper. Skal ha tyggemotstand.

Dette blir nok ikke siste gangen du nyter et måltid med denne type fisk. Lykke til.

 

Pannestekt Dorade, dillpoteter og stekte grønnsaker.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg