Pannestekt ørret med ramsløksmør. Lavkarbo.

Reklame | Krydra.no. Alt krydder i maten.

Ny uke starter med lavkarbo. Den siste tiden, covid såvel påsken, har satt seg litt. Late dager i sofaen, gjør at en må se seg litt fremover, tenke litt annerledes. Nyte mat på en litt annen måte. Lavkarbo vet jeg virker, og bruker derfor dette som en kur i ny og ne. Her kommer en rett med noe av sesongens grønnsak og urt. Asparges og ramsløk.

  • 400 gr. ørretfilet.
  • 160 gr. blomkål og fine blader.
  • 70 gr. purreløk.
  • 70 gr. grønn asparges.
  • 70 gr. ramsløksmør, eller annet smør.
  • 4 ss olivenolje.
  • 1 ss smør – til steking.
  • Salt og pepper.
  1. Vask og skjær grønnsaker klar til damping. Kutt 3 cm av stilken på aspargesen.
  2. Blomkål og purreløk dampes i lettsaltet vann til det er passe mørt. Purreløk noe før blomkål.
  3. Asparges dampes i 4-5 min.
  4. Ørret stekes i 1 ss smør og olivenolje. Ca. 2-3 min på hver side. Krydres med salt og pepper.
  5. Ramsløksmør kuttes i skiver.
  6. Når blomkål og purre er ferdig kokt, siles grønnsaker, og vendes så i 2 skiver smeltet ramløksmør.

Inneholder: 825 gr. – 1618 kcal – 137,2 gr. fett – 9,5 gr. Kbh. – 6 gr. fiber – 82,9 gr. Proteiner

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg