Pannestekt uerfilet på soppfrikassè. (Lavkarbo)

Reklame | Krydra.no alt av krydder. Norrona.net tallerken fra Lifestyle serien - Benedikt.

Jeg er heldig og har 2 fiskebutikker i gangavstand fra hjemmet. Den ene rett utenfor døra, den andre 10 min. gangavstand. Flotte disker som bugner med mye fersk fisk. I dag, onsdag –  ble det å plukke ut uerfilet etter reklameinnlegg på Facebook. Uer ser stygg ut der den dukker opp av havet, med sine utstikkende øyne, full av pigger, og ser ellers ut som om den er kokt på vei opp, så rød den er i skinnet. Ellers er dette en meget god matfisk. Hvit og fast i fisken. Vanlig uer er en fiskeart i gruppen uerfamilien. Normalt kan ueren bli 100 cm lang med en vekt på opptil 15 kg. Ueren kan bli opptil 60 år gammel og blir først kjønnsmoden i 12–15-årsalderen. Den regnes som en god matfisk. Den er en dypvannsfisk, som lever mellom omtrent 100 og 1000 meters dyp. (Wikipedia).

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 400 gr. uerfilet.
  • 100 gr. portobellosopp.
  • 100 gr. sjampinjong.
  • 50 gr. purreløk.
  • 55 gr. grønnkål – snittet.
  • 1,5 dl. kremfløte.
  • 2 ss. smør.
  • 2 ts. salt.
  • 1 ts. hvit pepper – støtet/kvernet.
  • 10 gr. dill.

Inneholder: 1123 gr. – 1344 kcal. – 101,3 gr. fett – 17,2 kbh. – 12,4 gr. fiber – 84,6 gr. protein.

 

  1. Kutt opp soppen og løken i passe terninger.
  2. Freses så i 1 ss. smør i ca. 3 min. Tilsettes så litt salt og pepper, samt dill.
  3. La dette småkoke til sausen tykner lett.
  4. Blomkålen dampes i lettsaltet vann i 2-3 min.
  5. Fisken stekes ca. 3 min på hver side. Salt og pepper.
  6. Anrett så fisken på soppfrikasseen, og stek så grønnkålen i samme panne som fisken. Krydre grønnkålen lett.
  7. Topp retten med grønnkål, og blomkålen rundt.
Pannestekt uerfilet på soppfrikasse.
Pannestekt uerfilet på soppfrikasse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg