Quesadilla med svinekjøtt og rød coleslow.

Reklame | Krydra.no alt av krydder. Norrona.net Lifestyle tallerker fra Benedikt serien. Pizzatallerken. Wagner kjøkken, Arendal.

Her kommer et alternativ til Tacofredag. Quesadilla er en meksikansk matrett som lages av tortilla fylt med ost og ofte noe mer fyll, sammen med salsa. Retten spises typisk til frokost, eller som en enklere rett. Den er også veldig vanlig i USA. (Wikipedia). Her er det bare å bruke fantasien til hva slags fyll du ønsker. Garnityr kan være som til Taco.

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 300 gr. strimlet svinekjøtt.
  • 1 pk. kidney. bønner – 230 gr. nto.
  • 100 gr. løk – små terninger.
  • 100 gr. paprika i små terninger.
  • 1 stk. kinesisk hvitløk, finhakket – eller 3 fedd.
  • 100 gr. raspet ost.

Skyll bønnene i kaldt vann i et dørslag. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter. Tilsett løken, hvitløken, paprikaen, bønnene og det litt taco – meksikansk grillkrydder.  Stek det hele i 3–4 minutter til, og smak til med salt og pepper.

  • 200 gr. rødkål – strimlet.
  • 70 gr. raspet gulrot.
  • 1 liten bx. mais – 198 gr. bx.
  • 30 gr. chili. Grønn/rød.
  • 3 ss. rømme.
  • Litt salt, pepper, pizzakrydder.
  • 3 ss olivenolje.
  • 4 båter lime.
  • 4 stk. grove/fine lefser – 25-30 cm.

Skrell gulroten, og skyll rødkålen. Kutt gulroten og rødkålen i tynne strimler. Kutt chilien i tynne skiver. Skyll maiskornene i kaldt vann i et dørslag. Bland sammen rødkålen, gulroten, maisen, urtedressingen laget på rømme, salt, pepper og pizzakrydder. Tilsett ønsket mengde av den grønne chilien i en serveringsbolle. Mikses godt så alt smøres med dressing.
Kjøttfyllet legges på den ene halvparten av lefsen. Dryss ost over. Brettes over, og stekes i panne ca. 2 min på hver side. Brettes så igjen før retten anrettes med coleslow og lime som pynt. Om ønsket, kan du bruke rømmedressing eller dressing etter ønske.

 

Quesadilla med rød coleslow.
Quesadilla med rød coleslow.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg