Rømmetoppet laksefilet med spisskål.

For tiden, lager jeg mye lavkarbo retter. Keto baserte og lavkarboretter for meg og min kone, da vi følger ketokur for vektnedgang. Her kommer en rett basert på god fettrik fisk og grønnsaker som er innafor på kbh (karbo) innhold. Spisskål har sesong i Norge fra mai – oktober, og ellers importeres den. En karakteristisk spiss form, minner litt om sommerkål i smak. Passer til det meste, også fisk. Selvsagt handles denne lokalt. Fisken er også handlet lokalt, fra fiskebryggen like utenfor døra. Barbu Fiskebrygge, som er flinke på fersk fisk, mye flott i deres disker. Ettersom lavkarbo mye er bygget opp etter fete produkter, brukes selvsagt sæter rømme og godt smør i matlagingen. 

Oppskrift 2 personer.

  • 350 gr. laksefilet – skinn og benfri.
  • 300 gr. spisskål.
  • 30 gr. purreløk.
  • 75 gr. nepe (1 stk)
  • 70 gr. sæter rømme. (4 ss)
  • 50 gr. aspargesbønner.
  • 20 gr. smør. Gjerne Kviteseid smør for god smak.
  • Salt og pepper som krydder. Oliven eller rapsolje til steking.
    98,8 gr. fett – 11,2 gr. kbh – 9,5 gr. fiber – 80 gr. protein – 0,7 gr. salt.
    Dette gir ca. 6,4 kbh pr porsjon. 

    Laksefileten krydres med salt og pepper før rømme smøres på. Finsnittet purreløk drysses så på, før litt peppermiks topper fileten. Smør en ildfast form, legg fisken i, og sett fileten i ovn på 180 grader i ca. 15-20 min. Kålen kuttes i 4 båter. Nepe og asparges bønner, deles i passe biter. Finn frem en stekepanne, tilsett olje og start med å steke disse grønnsaker. Når fisken plinger, tilsettes kål  i stekepannen, hvorpå du tilsetter litt mer olje. La dette frese lett. Krydre til slutt med salt og pepper, og rør inn litt smør.
    Kålblanding legges på tallerken, og anrettes med fisken på topp.

     

Rømmetoppet laksefilet på spisskål.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg