Sjokolade konfekt kake med mandler. (Glutenfri).

Reklame | Norrona.net Tallerken fra Benedikt serien.

Her kommer en sjokolade konfektkake inspirert av Fedon Lindberg sine Fedons Konfektruter. En deilig kake som holder seg godt i kjøleskapet. Kaken er også glutenfri.

 

Oppskrift passer en 24 cm. springform.

Kakebunn.

  • 200 gr. mandler.
  • 25 gr. mørk sjokolade uten sukker.
  • 3 egg.
  • 50 gr. sukrin eller sukrin goald.
  • 1 ss. kakao.
  • 1 ts. bakepulver.

Kjør mandler og sjokolade i en foodprosessor til passe finmalte mandler. Pisk egg og sukrin til eggedosis. Bland inn mandler, sjokolade, kakao og bakepulver. Ha røra i en smurt form med bakepapir i bunn. Stekes i ovn, på rist nederst i ovnen – 160 °C i 8 – 4 min på 180 °C,
alt etter hvordan ovnen oppfører seg. Skjær kaken løs fra formen. Avkjøles.

Glasur.

  • 1 plate mørk sjokolade uten sukker.
  • 40 gr. smør.
  • 2 ss. vann.
  • 2 ts. kaffepulver.
  • 1 ts. vaniljesukker.

Ha alle ingredienser i en gryte. Varm opp, og la det smelte. Rør sammen til en glatt glasur. Avkjøles før den smøres på den lune bunnen.
Settes i kjøleskapet for avkjøling. Nytes gjerne sammen med en god krem, utvalg av bær, ristede nøtter, mandler eller ønsket garnityr.

 

Sjokolade konfektkake med mandler. Glutenfri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg