Reklame | Norrona.net Tallerken fra Benedikt serien.
Her kommer en sjokolade konfektkake inspirert av Fedon Lindberg sine Fedons Konfektruter. En deilig kake som holder seg godt i kjøleskapet. Kaken er også glutenfri.
Oppskrift passer en 24 cm. springform.
Kakebunn.
- 200 gr. mandler.
- 25 gr. mørk sjokolade uten sukker.
- 3 egg.
- 50 gr. sukrin eller sukrin goald.
- 1 ss. kakao.
- 1 ts. bakepulver.
Kjør mandler og sjokolade i en foodprosessor til passe finmalte mandler. Pisk egg og sukrin til eggedosis. Bland inn mandler, sjokolade, kakao og bakepulver. Ha røra i en smurt form med bakepapir i bunn. Stekes i ovn, på rist nederst i ovnen – 160 °C i 8 – 4 min på 180 °C,
alt etter hvordan ovnen oppfører seg. Skjær kaken løs fra formen. Avkjøles.
Glasur.
- 1 plate mørk sjokolade uten sukker.
- 40 gr. smør.
- 2 ss. vann.
- 2 ts. kaffepulver.
- 1 ts. vaniljesukker.
Ha alle ingredienser i en gryte. Varm opp, og la det smelte. Rør sammen til en glatt glasur. Avkjøles før den smøres på den lune bunnen.
Settes i kjøleskapet for avkjøling. Nytes gjerne sammen med en god krem, utvalg av bær, ristede nøtter, mandler eller ønsket garnityr.