Sjokolade konfekt kake med mandler. (Glutenfri).

Reklame | Norrona.net Tallerken fra Benedikt serien.

Her kommer en sjokolade konfektkake inspirert av Fedon Lindberg sine Fedons Konfektruter. En deilig kake som holder seg godt i kjøleskapet. Kaken er også glutenfri.

 

Oppskrift passer en 24 cm. springform.

Kakebunn.

  • 200 gr. mandler.
  • 25 gr. mørk sjokolade uten sukker.
  • 3 egg.
  • 50 gr. sukrin eller sukrin goald.
  • 1 ss. kakao.
  • 1 ts. bakepulver.

Kjør mandler og sjokolade i en foodprosessor til passe finmalte mandler. Pisk egg og sukrin til eggedosis. Bland inn mandler, sjokolade, kakao og bakepulver. Ha røra i en smurt form med bakepapir i bunn. Stekes i ovn, på rist nederst i ovnen – 160 °C i 8 – 4 min på 180 °C,
alt etter hvordan ovnen oppfører seg. Skjær kaken løs fra formen. Avkjøles.

Glasur.

  • 1 plate mørk sjokolade uten sukker.
  • 40 gr. smør.
  • 2 ss. vann.
  • 2 ts. kaffepulver.
  • 1 ts. vaniljesukker.

Ha alle ingredienser i en gryte. Varm opp, og la det smelte. Rør sammen til en glatt glasur. Avkjøles før den smøres på den lune bunnen.
Settes i kjøleskapet for avkjøling. Nytes gjerne sammen med en god krem, utvalg av bær, ristede nøtter, mandler eller ønsket garnityr.

 

Sjokolade konfektkake med mandler. Glutenfri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg