Stekt banan og bacon med pistasjeis.

Bananen har en lang historie i Norge. I 1904, var trelasthandleren Matthiessen på togreise fra London til Newcastle, der han møtte en britisk bananimportør. På turen, ble de enige om handel, der trelasthandleren skulle produsere trekasser for den Engelske importøren Elders & Fyffes ltd. mot at Matthiessen fikk enerett på import av bananer til Scandinavia. i 1905, kom der 3000 kg bananer til Norge. Banan Mattiessen ble den første og eneste importøren av bananer frem til 1960 tallet. Bananer er en næringsrik frukt. Inneholder mye vitaminer, mineraler og karbohydrater. Brukes for det meste til desserter – eks banana split. Her kommer en noe annerledes dessert. Kombinert med bacon og honning. 

Oppskrift 2 personer.

  • 1 stk banan, deles på midten, og så på langs.
  • 100 gr. ternet bacon.
  • 2-4 kuler pistasjis.
  • 1 god neve pistasj nøtter uten skall.
  • 4-6 ss akasiehonning eller annen flytende honning.
  • Raspet sjokolade.

Bacon stekes sprøtt. Bananer stekes så i fettet etter bacon, tilsatt litt smør for smakens skyld. Ta ut bananer, og rist så pistasj nøtter. Anrett desserten og nyt smaken av salt og søtt. Må bare prøves. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg