Svin indrefilet på aubergine.

Aubergine er en plante som kom til Europa på 700-tallet, sannsynligvis fra Asia. Frukten fra planten var lenge trodd å være giftig i rå tilstand. Den ble derfor av og til kalt The Mad Apple eller det gærne eplet. Frukten er ikke giftig, men plantens blader og blomster er giftige på grunn av solaninen i planten. En grønnsak som brukes mye i det mediterranean kjøkkenet. Hovedingrediens i Moussaka. Her kombineres den sammen med grillet svin indrefilet, løk, tomat og smørskysaus. 

 

4 porsjoner.

  • 1) 600-800 gr. svinefilet. Kan også bruke kylling, kalkun, kalvefilet.  
  • 1 stk. middels aubergine – ca. 400 gr stor. 
  •  2 stk. middels rødløk. 
  •  2 stk. tomater.
  •  4 ss smør. 
  •  Soyasaus, olivenolje, salt, peppermiks og litt timian. 

Auberginen kuttes på langs i 4 like tykke skiver. Saltes lett på begge sider, og legges på en rist i ca. 3/4 – 1 time, slik at når vannet trekker ut, renner dette av. Auberginen skylles for salt, tørkes med papir. Svinefileten svis av i en stekepanne. Krydres lett med salt og pepper. 2 ss smør, samt litt olje på. Stekeovn settes på 200 grader. Svinefilet stekes så i 18-20 min. Mens fileten stekes, kuttes løken i skiver, tomaten deles i 2 – 4 like parter. Aubergine stekes gyllen på begge sider. Salt og pepper på. Legges i en ildfast skål, og settes inn i ovnen sammen med svinefileten siste 3-5 min. Løken stekes gyllen. Tomater stekes med til de er gjennomstekt. Salt og pepper også her. Ha i resten av smøret, og tilsett litt soyasaus. Fileten skjøres i skiver. Anrettes på auberginen. Løk og tomater på. Skysausen helles over. Kan gjerne serveres med godt hvitløksbrød, som kan dyppes i sausen.

 

Svin indrefilet på aubergine.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg