Norsk Sterling kveite til spesielle anledninger. Sterling Kveite blir oppdrettet i de kalde, klare og dype fjordene i Ryfylke. I det vitale Rogaland produserer der kveite med et saftig og hvitt kjøtt. Sterling kveite er ideelt for flere tilberedningsmåter. Grillet, kokt, stekt, eller bakt i ovnen. Her velger jeg dampet/kokt, med gode grønnsaker, reker og en fyldig smørsaus.
Oppskrift 2 personer.
- 2 skiver kveite – ca. 500 gr. fisk.
- 8-10 kokefaste små poteter.
- 4 stk. grønn asparges.
- 2 stk. gulrot.
- 200 gr. rensede ferske reker.
- 1,5 dl fløte.
- 100 gr. smør i terninger. (Kviteseid eller Røros smør) Noe bedre smak i dette smøret.
- 2 ss sitronsaft.
- Salt, pepper og sitronbåter på toppen.
Skrell og sett poteter på kok. Trenger ca. 20-30 min koketid. Ha vann i en gryte, sammen med 1 stk. laurbærblad, salt og pepperkorn. Gjerne også litt løk og sitron, da dette gir ekstra smak til fisken. Kokes opp. Gulrot skrelles og deles i 4. (Strimler). Fløte kokes opp, og kokes lett inn slik at den tykner noe. Ha så i sitronsaft og pepper. Rør så inn smøret litt etter litt. Dette blir så en kremet smørsaus som så kan smakes til med litt mer salt. Er du glad i urter, kan du godt tilsette finhakket fersk dill eller estragon. Gir ekstra smak. Reker renses. Fisken legges så i det oppkokte vannet, og trekkes i ca.5-10 min, alt etter hvor tykke skiver er. Beinet skal slippe fisken når den er ferdig. Anrettes på varm tallerken.