Dampet kveite med smørsaus og reker.

Norsk Sterling kveite til spesielle anledninger. Sterling Kveite blir oppdrettet i de kalde, klare og dype fjordene i Ryfylke. I det vitale Rogaland produserer der kveite med et saftig og hvitt kjøtt. Sterling kveite er ideelt for flere tilberedningsmåter. Grillet, kokt, stekt,  eller bakt i ovnen. Her velger jeg dampet/kokt, med gode grønnsaker, reker og en fyldig smørsaus. 

 

Oppskrift 2 personer.

  •  2 skiver kveite – ca. 500 gr. fisk. 
  •  8-10 kokefaste små poteter. 
  •  4 stk. grønn asparges. 
  •  2 stk. gulrot. 
  •  200 gr. rensede ferske reker. 
  •  1,5 dl fløte. 
  •  100 gr. smør i terninger. (Kviteseid eller Røros smør) Noe bedre smak i dette smøret.  
  •  2 ss sitronsaft. 
  •  Salt, pepper og sitronbåter på toppen. 

Skrell og sett poteter på kok. Trenger ca. 20-30 min koketid. Ha vann i en gryte, sammen med 1 stk. laurbærblad, salt og pepperkorn. Gjerne også litt løk og sitron, da dette gir ekstra smak til fisken. Kokes opp. Gulrot skrelles og deles i 4. (Strimler). Fløte kokes opp, og kokes lett inn slik at den tykner noe. Ha så i sitronsaft og pepper. Rør så inn smøret litt etter litt. Dette blir så en kremet smørsaus som så kan smakes til med litt mer salt. Er du glad i urter, kan du godt tilsette finhakket fersk dill eller estragon. Gir ekstra smak.  Reker renses. Fisken legges så i det oppkokte vannet, og trekkes i ca.5-10 min, alt etter hvor tykke skiver er. Beinet skal slippe fisken når den er ferdig. Anrettes på varm tallerken. 

 

Dampet kveite med smørsaus og reker.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg