Dampet kveite med smørsaus og reker.

Norsk Sterling kveite til spesielle anledninger. Sterling Kveite blir oppdrettet i de kalde, klare og dype fjordene i Ryfylke. I det vitale Rogaland produserer der kveite med et saftig og hvitt kjøtt. Sterling kveite er ideelt for flere tilberedningsmåter. Grillet, kokt, stekt,  eller bakt i ovnen. Her velger jeg dampet/kokt, med gode grønnsaker, reker og en fyldig smørsaus. 

 

Oppskrift 2 personer.

  •  2 skiver kveite – ca. 500 gr. fisk. 
  •  8-10 kokefaste små poteter. 
  •  4 stk. grønn asparges. 
  •  2 stk. gulrot. 
  •  200 gr. rensede ferske reker. 
  •  1,5 dl fløte. 
  •  100 gr. smør i terninger. (Kviteseid eller Røros smør) Noe bedre smak i dette smøret.  
  •  2 ss sitronsaft. 
  •  Salt, pepper og sitronbåter på toppen. 

Skrell og sett poteter på kok. Trenger ca. 20-30 min koketid. Ha vann i en gryte, sammen med 1 stk. laurbærblad, salt og pepperkorn. Gjerne også litt løk og sitron, da dette gir ekstra smak til fisken. Kokes opp. Gulrot skrelles og deles i 4. (Strimler). Fløte kokes opp, og kokes lett inn slik at den tykner noe. Ha så i sitronsaft og pepper. Rør så inn smøret litt etter litt. Dette blir så en kremet smørsaus som så kan smakes til med litt mer salt. Er du glad i urter, kan du godt tilsette finhakket fersk dill eller estragon. Gir ekstra smak.  Reker renses. Fisken legges så i det oppkokte vannet, og trekkes i ca.5-10 min, alt etter hvor tykke skiver er. Beinet skal slippe fisken når den er ferdig. Anrettes på varm tallerken. 

 

Dampet kveite med smørsaus og reker.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg