Aromatiske, fylte kyllinglår.

Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.

Dagens måltid, er med herlige smaker fra svart hvitløk, kjøpt hos Krydra.no

Konvensjonelt dyrket hel svart hvitløk (Allium sativum) fra Spania.

Med sin søte, men likevel salte umami-smak og smaksnoter av bla. melasse, balsamico, tamarind og karamell, er svart hvitløk et unikt tilskudd til enhver rett.

Denne svarte hvitløken er en allsidig ingrediens som garantert vil gjøre enhver rett unik og deilig. Hvis den pureres med olivenolje, ser den svarte hvitløken ut som oliventapnade, men med en søt, tett smak og utfyller sjømat eller fiskeretter. Den er også et flott tilskudd til alle risotto-, ris- eller nudelretter og ostedipp.

Du finner en kulinarisk skjønnhet når du skreller denne fermenterte hvitløken. Myke, nesten kremaktige fedd av svart gull. Legg de på ostefatet eller til andre delikatesser for det lille ekstra.

Fermentert hvitløk lukter søtt, mildt som hvitløk med et hint av balsamicoeddik, inntaket av de svarte feddene etterlater ingen ubehagelig ånde. De positive aktive ingrediensene i hvitløk er fullstendig bevart.

Svart hvitløk er helt vanlig, fersk økologisk hvitløk, som gjæres i spesielle kammer ved nøyaktig varme- og fuktighetskontroll.

Prosessen kan ta opptil 90 dager. Jo lengre gjæring, jo mørkere og hardere blir feddene. Under fermenteringen mister hvitløken opptil 65 % av sin opprinnelige vekt.

Fermentering er en eldgammel, tradisjonell prosess som spiller en sentral rolle i produksjon og konservering av mat.

Svart hvitløk smaker søtlig mild, minner litt om tørkede plommer, sukkerbetesirup eller balsamicoeddik, med et hint av lakris.

Fermentert svart hvitløk passer godt til kjøttretter, sauser eller grønnsaker og bør kun tilsettes på slutten av tilberedningen. Selv ikke i søte retter er svart hvitløk tabu.

Riktignok kan sort hvitløk virke litt rart, men det viser seg fort å bli en helt spesiell smaksopplevelse.

Svart hvitløk bør alltid tilsettes mot slutten av koketiden. (Info Krydra.no)

 

Her har jeg brukt hvitløken som fyll i kyllinglår. Noen kaller beinfrie kyllinglår for lårfilet, men det har ikke noe med filet å gjøre.
På kyllingen er det kun 4 stk. fileter. 2 stk. indrefileter og 2 stk. brystfileter. Jeg bruker gjerne beinfrie lårstykker isteden for fileter.
Der er mer fett, noe som gir mer smak. Prøv selv. Billig mat er det også. Kjøp 2 kg kyllinglår på Rema 1000 til kr 79,90. Skjær over låret i leddet mellom overlår (den største biten), og kylling klubbe (nederste del av låret). Skjær ut beinet. Ikke skjær gjennom lår. La kniven gå rundt beinet. Av disse 2 kg, har du minst 6-8 middager. Ca. kr 10,- pr middag. (2 personer).

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 2 stk. kylling overlår. (Utbeinet)
  • 2 skiver Norvegia eller annen hvit ost.
  • 6 skiver storfe bresaola. Italienske varianten av lufttørket saltet biffilet.
  • 4 fedd svart hvitløk.
  • 1 dl. ris.
  • 1/2 gulrot i fine terninger.
  • 1/2 søt rød paprika i fine terninger.
  • 30 gr. finternet sellerirot.
  • 8 stk. sjerrytomater. Delt i 2.
  • 50 gr. av hjertet til hjertesalaten. Den mest krispy delen. Revet opp i blader.
  • 3 ss. smør. 1 ss til steking av kyllinglår. 2 ss til steking av grønnsaker.
  • Litt olivenolje til steking.
  • 2 ss soyasaus.
  • Salt, pepper og 1 stk. laurbærblad som krydder.
  1. Start med å koke risen. Ha dobbelt så mye vann/ kraft som ris, og litt salt og laurbær. Følg ellers koketid til risen. Kan variere noe fra ris til ris.
  2. Brett ut kylling overlår. Fyll dem med osteskiver og svart hvitløk. Press hvitløk noe ut i låret. Ha i litt salt og pepper.
  3. Legg låret over på skiver av bresaola. 3 skiver på hvert lår. Rulles sammen til en rull. Bind dammen med tråd som tåler varme, eller bruk et grillspyd eller tannpirkere av tre for å holde sammen lårene.
  4. Stek lår i en stekepanne som gjerne kan inn i ovnen. Skal bare brunes helt rundt.
  5. Om ikke du har panne som kan i ovnen, bruker du en ildfast form.
  6. Sett ovnen på 180 °C. La den bli varm, og stek så lår i 18 – 20 min.
  7. Ta ut av ovnen og la de hvile til du har smørstekt salatblader og tomater. Krydres lett med salt og pepper.
  8. Når alt er lagt opp, heller du kraften etter steking av kylling over i stekepannen. Ha i soyasausen, og bruk så dette som saus over retten. Retten har utrolig gode smaker fra den svarte hvitløken.

 

Aromatiske fylte kylling overlår.
Aromatiske fylte kylling overlår.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg