Beinfrie svinekoteletter på sopp og paprikasaus. (Lavkarbo)

Reklame | Alt krydder fra Krydra.no Keltisk sjøsalt (Sel Guerande), Peppermiks 4 pepper, hel - økologisk. Bestill ditt krydder med kode KokkenGeir 10 - og du får 10 % rabatten på din første bestilling.

I dag var jeg på vår nye Coop Mega butikk og kjøpte svinekoteletter av ytrefiletkam. En liten beinstruktur fulgte kotelettene, men disse fjernet jeg før bruk. Kjøpte samtidig sjampinjong og paprika som skulle brukes i sausen. Tenker ofte ut retter mens jeg vandrer gjennom butikker. Mange synes det er vanskelig, men som kokk, er det gøy å lage retten mens en vandrer mellom hyllene. Fantasi er godt å ha. Kan jo være en finner et godt tilbud underveis som gjør menyen komplett. Fant selvsagt et godt tilbud på fløte, og sausen var i boks. Sopp, paprika stuet i fløte med peppermiks og salt. Til svin, lam, storfe, kylling og fisk, er dette en perfekt saus. Renskåret svinekjøtt kan bli tørt, om ikke du steker det riktig. Tålmodighet er greit å ha da. Her kommer retten, som også kan lages som en lavkarbo rett. Da uten poteter.

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 375 gr. svinekoteletter-
  • 150 gr. sjampinjong.
  • 100 gr. rød paprika.
  • 150 gr. brokkolibuketter.
  • 1,5 dl kremfløte.
  • 200 gr. smårtroll av Trollpoteter, eller annen potet. (ikke lavkarbo).
  • 2 ts keltisk salt.
  • 1 ts peppermiks.
  • 2 ss smør.
  • 5 ss. olivenolje.

Lavkarbo innholder: 1032 gr. – 2011 kcal. – 172 gr. fett – 13,5 gr. kbh. – 10 gr. fiber – 97,3 gr. protein. (uten poteter).

  1. Skrell poteter og kok dem nesten ferdig.
  2. Kutt soppen i tynne skiver. Paprika i strimler.
    Fres sopp og paprika i 1 ss smør. Tilsett etter hvert fløte, og 1/3 av støtet peppermiks og salt.
    La det koke inn til det blir en passe tykk kremsaus.
  3. Ha resten av smør og olje i en varm stekepanne. Svi av koteletter, ca. 1 min på hver side. Ta koteletter ut av stekepanne, og la dem hvile mens poteter siles og legges i stekepannen. Senk varmen til 3/4 styrke, og ha så koteletter tilbake i pannen. Overøs smør litt etter litt. Krydre med resten av krydderet på poteter og koteletter.
  4. Brokkoli dampes i 3 min i lettsaltet vann.
  5. Anrett og nyt de fløyelsmyke smaker fra sausen. Herlig.

 

Beinfrie svinekoteletter på sopp og paprikasaus.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg