Brokkolini har vært i det asiatiske kjøkken i mange år, og på 1990-tallet slo den igjennom i USA. Her i Norge ble den introdusert først i 2011. Brokkolini er lik brokkoli, men med mindre blomsterhode og lengre, tynnere stilker. Smaken er søtlig, og kan minne om asparges. Enkelte kaller den derfor for asparges-brokkoli. (Frukt.no)
BRUKSOMRÅDE
Brokkolini spises aller best når den er kokt i et par minutter. Husk at hele stilken skal spises. Brokkolini kan også spises rå. Server brokkolini som grønnsak til middag, i paier, omeletter, i woken og i salater. (Frukt.no)
EGENSKAPER
Brokkolini minner om brokkoli i næringsinnholdet, energifattig grønnsak rik på vitamin C, folat, kalium og kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen. (Frukt.no)
Innhold pr. 100 gr.
28 kcal, 0,3 gr. fett, 1,9 gr. kbh, 2,7 gr. kostfiber.
I mitt neste innlegg, kombinerer jeg brokkolini som hovedgrønnsak, sammen med breiflabbfilet.
Følg med.
Ønsker du en grei innsats til dine gryter, hvor du slipper å koke dine grønnsaker i vann, men dampe dem isteden, da er dette et redskap.
Sjekk denne linken: Grønnsakskurv – dampinnsats, 15-23 cm.