Reklame |
Dagen i dag, byr på fiskemiddag. Brosme er en av mine favoritter blant torskefiskene. Brosme har et fast fiskekjøtt med en smak som kan minne om hummer, og den kan lett tilberedes i små stykker på woken. Kjøttet er saftig og fint, og i tillegg til stekte retter er den velegnet i ovnsbakte retter. Lettsaltet filet kan kokes eller benyttes som ingrediens i mange ulike retter. Brosme er en mager fisk, så til lavkarboretter, må man tilsette med fett i maten generelt. Her kommer en deilig rett med brosme, spisskål, brokkoli, saus med kremfløte, creme fraiche, sjaløttløk og syltede sennepsfrø. Retten er enkel å tilberede.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 500 gr. skinnfri brosmefilet.
- 4 skiver spekeskinke.
- 150 gr. spisskål.
- 150 gr. brokkoli.
- 30 gr. sjalottløk.
- 1,5 ss. syltede sennepsfrø.
- 100 gr. småtomater – ca. 8 stk.
- 2 ss ( 36 gr. ) creme fraiche.
- 3/4 dl. kremfløte.
- 1/2 tsj. afrikansk snøflak salt Krydra.no
- 1/2 tsj. Kampot hvitt pepper – Krydra.no
- 50 gr. smør.
Inneholder: 1382 kcal – 95,5 gr. fett – 15,6 gr. kbh – 12,1 gr. fiber – 109,4 gr. protein.
Retten er lagt på tallerken fra Lifestyle utvalget “Benedikt” til Norrona.net
- Skjær den tynneste delen fra ryggfileten på brosmen. Midt mellom øvre del av den tynne fileten mot rygg, finner du som oftest beinstruktur som deler disse to filetstykker. Naturlig skille.
- Del begge filettyper i 2 like deler. Den tynneste fileten, legges på spekeskinke, krydres lett med litt godt støtet pepper eller annet pepper. Rulles og festes med en tannpirker av tre. Du får da spekeskinke ytterst.
- Ryggfileten, skjæres på langs nesten gjennom. Krydres med salt og litt støtet pepper.
- Spisskålen, skjæres i to like store båter. Brokkoli i to store, eller mindre buketter.
- Sjalottløken skrelles, deles i to, og kuttes i små terninger. Freses så i litt smør. Tilsett fløte og creme fraiche, samt litt salt og pepper. La sausen koke litt inn. Sausen blir litt sur-søt med passe god sennepssmak.
- Brokkoli og kål dampes i lettsaltet vann i 3-4 min.
- Fisken, også den som er rullet i spekeskinke, stekes ca. 3-4 min på hver side.
- Her ser dere at retten tar krot tid å lage. Fra oppstart til slutt, ca. 20 min om du har grei struktur på kjøkkenet. Klargjør alle ingredienser før du starter, og det går som smurt.
Vil du være med på muligheten til å vinne et krydderleksikon, følger du linken under Krydra bildet – bestiller krydder for minimum kr 500, – bruker kode KokkenGeir2020. Du får da også 10 % på din første bestilling. Lykke til. Trekning like over nyttår.
Hilsen KokkenGeir.