Deilig Sashimi salat med granateplekjerner.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett. Leverandør av fiolette glass - Miron glass.

Sashimisalat med granateplekjerner.

 

Sashimi, en deilig, enkel og sunn Japansk rett. En matrett som vanligvis består av biter av rå fisk eller andre sjødyr og som serveres med tilbehør som for eksempel hvit reddik, wasabi, syltet ingefær og soyasaus. Også tynne rå strimler av oksekjøtt kan inngå i sashimi. Sistnevnte, går også under betegnelse Carpaccio.

I dag ble der servert sashimi av Salma, med granateplekjerner. Det er kun kjernene i granateple som er spiselig, samt saften. Granateplet er fylt med syrlige og svært aromatiske frø. Godt i salater, på desserter, i sorbet, og saften som juice.

Her kommer min oppskrift i dag.

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 360 gr. Salmafilet – backloin.
  • 1/2 pk. ruccula.
  • 5 blader hjertesalat – strimler.
  • 1 modnet mango. I terninger.
  • 1/2 granateple – kjerner.
  • 2 ts. ristede sesamfrø. Lyse ristes lett i en tørr stekepanne eller gryte.
  • 1 limer i båter.
  • Saften av en lime.
  • 5 søte cherrytomater, delt i 2.
  • 30 gr. purreløk i strimler.
  • 1/4 agurk i strimler.
  • 1 ss. syltet ingefær.
  • 2 hvitløksbåter – finhakket.
  • 1/2 koriander – grovhakket.
  • Litt salt og pepper. Kvernes over.
  • Hoisin sauce som dipp.

Salaten blandes med limejuice, litt salt og pepper, hvitløken, hakket ingefær og litt koriander. Ellers er det bare å la fantasien la deg forme retten. Her har jeg laget roser av laksefileten. Ha et godt måltid.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg