Får i kål. Lavkarbo.

Her kommer en ny rett, for de som går på lavkarbo diett. Lam er meget fett kjøtt, så denne retten passer godt inn i en keto/lavkarbo diett. Lam er jo i tiden nå, og i Norge, spiser vi ca. 5 kg lammekjøtt i året per person. Får i kål, er Norges nasjonalrett. Får i kål, lages på mange måter, og her kommer en. Bruker også her spisskål, samt blomkål.
Begge disse er i sesong nå i september, og begge kåltyper er handlet lokalt. Kortreist mat er selvsagt å foretrekke når en kan få tak i det.

Oppskrift 2 personer.

  • 800 gr. Lammekjøtt med ben.
  • 350 gr. spisskål.
  • 200 gr. blomkål i buketter.
  • 50 gr. grønn/gul paprika.
  • 2 hvitløkfedd.
  • Salt, peppermiks og litt grønnsaksbuljong som smak.
    Kjøttet får du kuttet opp i butikk. Velg det kjøttstykket du ønsker, om det er bog, lår eller det som ofte kalles får i kål kjøtt, ferdigpakket. Ferskt er å foretrekke, men fryst går også greit. Om benfritt kjøtt, går du ned til ca. 250 gr. per pers. Start med å legge lammekjøttet i en passe stor gryte i kaldt vann til litt over kjøttet. Settes til kok. Når det koker opp, vil det danne seg skum på toppen. Litt brunt. Dette er avfallsstoffer som blodrester ol som kommer til toppen. Ta dette vekk med en øse. La kjøttet koke i ca. 1 time. Hell ut litt væske. Tilsett så paprika og hvitløk.
    La det koke ca. 30 min. Kjenn om kjøttet er mørt. Om det er det, tilsettes kålen de siste 15 min. Kålen koker bort om du tilsetter denne før i kokingen. 
    143,2 gr. fett – 10,1 gr. kbh – 12,4 gr. fiber – 152,8,gr protein.
    Her er protein større enn fett, så resten av dagen, bør du ligge lavere på proteinet. 

     

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg