Farsefylt Parmaskinke med Ruccolasaus.

Reklame | Krydra.no Alt av krydder, urter og utstyr på nett.

Parmaskinke, eller Prosciutto di Parma, er en spekeskinke fra det nordlige Italia, Parma. Parmaskinken lages i dag av en krysning av svin som Duroc og og Italienske Landrase.Grisene fores stort sett med mais og soya. For å opnå godt fettlag, fores de med kun mais de siste 2 mnd. Produksjonstid, fra 12 til 18 mnd. Skinken serveres ofte “Crudo”, rå men tørket. Løvtynne skiver, gjerne surret rundt Grissini, eller med melon. En meget god skinke. Her fylles skinken med farse av kylling.

 

3 personer:

Farsekaker.

  •  400 gr. kylling kjøttdeig.
  •  6 skiver Parma skinke.
  • 1 maiskolbe, hermetisk eller maiskorn.
  • 2 stk. vårløk, fint snittet.
  • Salt og pepper.

Grønnsaker.

  • 250 gr. søtpotet, ternet.
  • 250 gr. squash, ternet.
  • 2-3 stk. vårløk. 2 cm lange biter.
  • 3 stk. 1/2 tomater.
  • Salt og pepper.

Sausen.

  • 1/2 pk. ruccola.
  • 1 stk. Sjalottløk. Fint ternet.
  • 2 dl fløte.
  • 1 ss smør.
  • Salt og pepper.
  1. Blande sammen farsen med krydder, mais og løk.
  2. Del massen i 6 like boller, og rull massen inn i Parmaskinken.
  3. Stekes så på middels varme.
  4. Fres ruccola med løken. Tilsettes fløten, salt og pepper.
  5. La koke litt, før den kjøres glatt med en stavmikser.
  6. Siles, og smøret røres inn. Smak til på nytt.
  7. Grønnsaker freses i olje.
  8. Søtpoteter trenger lengst tid. Løken i  de siste 2 min. Krydres.
  9. Tomater stekes til slutt, sammen med farsekaker. Flotte smaker.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg