Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.
Norrona.net tallerken fra Lifestyle serien Benedikt - 30 cm. pizzatallerken.
Ønsker du et flott kjøkken sjekk wagner-kjokken.no i Arendal.
I den siste tiden, har jeg og min kone, sammen med et Italiensk reisebyrå og Berg Hansen i Norge laget en Gourmet reise til Italia påsken 2022. Her inviteres venner og bekjente til en Gourmetreise i 5 dager med tettpakket program. Vi håper bare på at alt er åpnet for å kunne reise for fult igjen, uten restriksjoner og karantenehotell. Vi ser frem til å få reise igjen. Italia for oss er land nr. 1 – etter Norge. Her har vi de største opplevelser i livet vårt, der vi har nytt mang en ferie, fått oppleve de flotte vingårder, det flotte folket, fått jobbet med vinbønder og drivere av gjestgiverier i flotte omgivelser. Reisen vi nå har lagt opp til, er en reise i Piemonte – La Morra – Barbaresco – Barolo – Nizza Monferrato – Canelli som noen av reisemål. Viner i disse distrikter er en opplevelse for ganen. Kulturen og matkulturen er også i sitt høysete. Her kommer en rett inspirert med de Italienske smaker.
Oppskrift 3 porsjoner.
- 1 stk. aubergine, ca. 400-500 gr.
- 1pk. (360 gr.) Italienske kjøttboller. (Meny)
- 1 bx/ pk. (400 gr.) knuste tomater. (Mutti)
- 100 gr. rødløk i terninger.
- 5 gr. fersk timian. Finkuttet.
- 5 gr. fersk oregano. Finkuttet.
- 10 gr. fersk ramsløk. Kan ellers bruke 2 hvitløksfedd.
- 1 ts. Hawaiisalt, Rødt gull Alea – Krydra.no
- 1/2 ts. Isot chili (Urfa biber) – Krydra.no
- 1/2 ts. sort pepper Banasura, røkt hel – Krydra.no
- 8-10 ss. olivenolje.
- 2 stk. – 250 gr. mozzarella i 4-5 mm skiver.
- 2 ss – 20 gr. fersk raspet parmesan eller Pecorino.
- Start med å salte lett aubergineskiver på begge sider. Bruk grovt salt om du har det. La ligge i 1-2 timer.
Saltet vil være med på å trekke ut fuktighet. Skyll av saltet, tørres med tørkepapir eller kjøkkenhåndkle.
Krydre lett med støtet salt og pepper. - Ha litt olivenolje i stekepannen og stek auberginen lett gyllen på begge sider. Legg til siden, og stek resten.
- Kok lett tomater med de finhakkede urtene og chili. Sausen skal tykne noe.
- Kjøttboller stekes 4-5 min. Løken stekes lett til slutt.
- Legg så lagvis aubergine, tomatsaus, mozzarella, kjøttboller, aubergine, tomatsaus, mozzarella i en stekepanne som avbildet, eller i en passe ildfast form. Avslutt med litt tomatsaus, og raspet parmesan. Stekes på 180 °C i ca. 40 – 45 min. Osten blir gyllen i farge.
La retten stå og hvile i 10 min før servering. - Serveres med en god salat, foccacia eller annet godt brød om du vil.