Reklame | Krydr.no
Rester er også mat. Middagen i dag, er “leftovers” fra lettsaltet lammelår, som blandes med gode grønnsaker, overøses med fløte blandet med egg, havrefiber, salt, muskat og pepper. Vi kaster ikke mat, gjør vi vell?
Oppskrift 3 porsjoner.
- 350-400 gr. lettsaltet lammelår i terninger.
- 200 gr. blomkål.
- 150 gr. brokkoli.
- 40 gr. purreløk.
- 40 gr. gulrot.
- 50 gr. selleristang.
- 15 gr. sellerirot.
- 0,5 ts. Kampotpepper hvit, hel – Krydra.no
- 2 ts. Afrikansk snøflak, salt – Krydra.no
- Litt raspet muskat nøtt. – Krydra.no
- 1 egg.
- 3 eggehviter – rester.
- 1 dl kremfløte.
- 50 gr. hvit ost – gratinering.
Inneholder: 1125 gr. – 1350 kcal. – 72,8 gr. fett – 14,6 gr. kbh. – 13,7 gr. fiber – 152,8 gr. proteiner.
- Kutt alle grønnsaker i passe biter.
- Kok dem i ca. 2-3 min.
- Rør sammen egg, fløte og krydder.
- Ha lammelår i en smurt ildfast form.
- Ha på grønnsaker, og hell over eggemiksen.
- Ha ost på toppen, og stek det så i ovn på 180 °C i ca. 25 min, til osten blir gyllen.
0 kommentarer